Drobná blonďatá zpěvačka Mista se postaralo o pořádný rozruch. Během natáčení jejího nového klipu k singlu Catwalk Fever musela zasahovat záchranka. V tovární hale, kde se nahrávala scéna s kapelou bylo tolik prachu, že zpěvačka dostala silnou alergickou reakci. Producent musel zavolat záchranku.

Na střeše tovární haly dokonce pak zapálila i figuríny, kritizuje tím i povrchnost modelek. Singlem Catwalk Fever chce mladým holkám i klukům, kteří touží po slávě na přehlídkovém mole ukázat na pomíjivost slávy. Mista ukazuje na to, že v mladých holkách je pěstován kult touhy po kráse modelek, luxusním životě, který je prý udělá šťastným, kult extrémně hubenosti doprovázeny poruchy s příjmem potravy, ale hlavně hraní si na někoho jiného než jsou.

Mista natáčela ve zdemolované tovární budově bývalého Baťova komplexu ve Zlíně. K tomu bylo ale třeba získat řadu povolení. „Kvůli natáčení se musela uzavřít celá budova, dokonce jsme uváděli do provozu výtah, který od zavření Baťových závodů nebyl používán," vzpomíná Mista.

V klipu zazní i taková jména jako Yves Saint-Laurent, Armani Jeans, Jean-Paul Gaultier. Natáčel se dva dny a objeví se v něm skutečná modelka - Zdeňka Dudomai z Czechoslovak models.

Zdroj: Youtube

V poslední době se Mista tak trochu stáhla z mediální scény. Proč tomu tak bylo? „Za poslední čtyři roky jsem byla na pěti turné, včetně jednoho turné v Číně, měla pět singlů, která hrála celoplošná rádia, vydala jsem album, prostě jsem se potřebovala na chvíli zastavit, najít nový směr," uzavírá Mista.

Pop stylu ale zůstává věrná i na novém singlu, ale podle jejích slov se vrací zpátky k hudebním kořenů a používání živých hudebních nástrojů a kapely, se kterou hrávala ještě předtím než odstartovala svoji sólo kariéru „Dříve jsem byla přirovnávaná k Lady Gaga a vysloužila jsem si přezdívku slovenská Lady Gaga, ale já jsem se za tu dobu vydala jiným směrem, ušla jsem kus cesty. Myslím si, že už tam žádnou podobnost v hudbě opravdu nenajdete," dodává se smíchem Mista, která žije už více než šest let v Praze.