Trápí vás roztřepené poničené vlasy, které postrádají objem a lesk? Možná děláte něco špatně.

Vyzkoušejte proto následující jednoduché a zároveň efektivní tipy pro obnovení krásy a zdraví vašich vlasů již za pár týdnů!

Pořiďte si kvalitní kartáč

Křehké a lámavé vlasy jsou velice náchylné k dalšímu poškození, a proto je potřeba s nimi při česání zacházet opravdu jemně a šetrně. K tomu, abyste na vašich vlasech zbytečně nenapáchali další škody si pořiďte například populární “zázračný” kartáč Tangle Teezer, který svými speciálními štětinami pomáhá uhlazovat vlasové vlákno, čímž přispívá k přirozené obranyschopnosti vlasů. S tímto kartáčem navíc snadno rozčešete i ty nejzacuchanější vlasy bez bolestivého tahání a polámání vlasů.

Dodržujte zásady správného mytí vlasů

Před každým mytím vlasy důkladně rozčesejte. Usnadníte si tím jejich mytí a předejdete zbytečnému zacuchání. Šampon aplikujte nejprve do dlaně, smíchejte ho s trochou vody a následně jemně vmasírujte do vlasů konečky prstů. Zdroj: archiv

Pro dostatečné odstranění nečistot, mazu nebo stylingových přípravků opakujte mytí vlasů dvakrát. Důležitou roli také hraje teplota vody, kterou používáte. Ideální je mýt vlasy vlažnou vodou. Příliš horká voda totiž může vlasy poškodit. Mokré vlasy rozhodně nedrhněte ručníkem, vhodnější variantou je zabalit vlasy do ručníku, který šetrně odsaje přebytečnou vodu.

Zvolte si vhodnou vlasovou kosmetiku

Pro krásné vlasy je potřeba vybrat si takové vlasové přípravky, které se hodí pro váš konkrétní typ vlasů. Pokud totiž budete vaše suché vlasy umývat šamponem pro vlasy mastné, nikdy se jejich zdravého vzhledu nedočkáte. Zdroj: archiv

Vhodné je také používat šampon a kondicionér bez silikonů, sulfátů a parfemace, protože tato chemie vlasy zbytečně zatěžuje. Pro rychlé obnovení zdraví vlasů vám také perfektně poslouží speciální masky na vlasy, které dokážou vlasy hloubkově hydratovat a regenerovat. Vlasovou masku používejte alespoň 1x týdně.

Dejte šanci kokosovému oleji

Skvělým pomocníkem je také kokosový olej na vlasy, který díky vysokému obsahu vitaminu E a dalších účinných látek významně napomáhá regeneraci vlasů a jejich posílení. Navíc dokáže vlasům dodat potřebnou hydrataci, objem, lesk a usnadňuje jejich úpravu. Zdroj: archiv

Velkou předností kokosového oleje je také fakt, že je 100% přírodní, neobsahuje silikony, alkohol ani jiné chemické látky. Malé množství kokosového oleje stačí 1x týdně vmasírovat do vlhkých vlasů a nechat působit alespoň 20 minut.

Chraňte vlasy během tepelné úpravy

Fén, žehlička nebo kulma na vlasy dokážou vlasy nadměrně vysušit, což následně vede k jejich poškození a lámání. Vhodné je proto nastavit tyto přístroje na nízkou teplotu a těsně před samotným fénováním či kulmováním na vlhké vlasy aplikujte speciální sprej pro ochranu vlasů před teplem. Přípravky pro tepelnou úpravu vlasů vytvoří okolo vlasového vlákna ochranný film a poskytnou vlasům potřebou hydrataci i ochranu. Zároveň dodají vlasům lesk a pomáhají fixovat účes.