Jak si správně vybrat sportovní oblečení a na které jeho vlastnosti a parametry se při jeho výběru zaměřit? A v čem vlastně spočívají jeho hlavní výhody?

Nepodceňujte výběr spodního prádla

Protože do sportovního oblečení se můžete obléct od hlavy až k patě, pojďme začít tím základním, tedy spodním prádlem. Domníváte se, že nezáleží na tom, jaké spodní prádlo si na sportovní aktivitu oblečete? Tak to jste pravděpodobně nikdy nevlastnili funkční spodní prádlo.

To zahrnuje jak sportovní podprsenky, tak i kalhotky a trenky. Hlavní funkcí sportovního spodního prádla je absorpce potu a zajištění pohodlí. Sportovní podprsenky udrží ňadra všech velikostí na místě, i při kruhovém tréninku a wrestlingu. A kalhotky, v případě pánů trenky a slipy, zase zaručí, že vaše intimní partie nebudou zapařené, a i během sportovní aktivity se budete cítit pohodlně.

Zdroj: Astratex

Funkční vrchní díly oděvů

Oblečení z funkčních materiálů oceníte i na vrchní část svého těla. Kombinujte funkční spodní prádlo s tílky, tričky a mikinami. Poskytne vám ochranu v chladných i parných dnech. V těch chladných vás bude hřát a naopak, v těch horkých bude absorbovat váš pot. Nošení funkčního oblečení zvažte i v případě, že se vaše zaměstnání skládá z fyzicky náročných úkonů. Zejména za sychravých dní zcela jistě oceníte funkční tílko, které vás bude udržovat v teple a odvádět váš pot.

Mějte nohy v teple a pohodlí

A samozřejmě se zaměřte i na spodní část svého těla. Kromě toho, že se vyrábí speciální funkční legíny, existují také termo ponožky. Oba tyto kusy oděvu udrží vaše nohy v teple a poskytnou jim pohodlí. Legíny navíc mají tu výhodu, že se dají obléci i do zaměstnaní, a přesto můžete vypadat reprezentativně. Pokud si vyberete elegantní černé provedení, nebude na první pohled patrné, že jsou legíny funkční a v kombinace se sukní a šaty budete vypadat úchvatně a zároveň se budete cítit pohodlně.

Zdroj: Astratex

Sportovní legíny na volnočasové aktivity

Kromě elegantních legín, které si můžete vzít do práce, existují samozřejmě i další kategorie. Těmi jsou klasické bavlněné legíny, které se dají nosit na doma nebo při neformálních procházkách se psem. A druhou kategorií jsou sportovní legíny, které vám každý workout zpříjemní o 100 %. Přesně totiž okopírují tvar vašeho těla a každý pohyb, ať už jóga, běhání či posilování v tělocvičně, pro vás bude příjemný a bezproblémový. Zároveň jsou sportovní legíny lehké a prodyšné, a i v případě, že si dáte extrémně do těla, dokážou odvést pot z vašeho těla a dopřát vám pocit pohodlí.

Zdroj: Astratex

Myslete i na ochranu hlavy

A v neposlední řadě mějte na paměti také vaši hlavu. Při běhu, lyžování a dalších venkovních aktivitách, kdy teploty nedosahují vysokých hodnot, myslete také na to, aby byla v teple vaše hlava. Tepelnou ochranu hlavy si pojistíte nošením čepice, čelenky nebo šátku. A v případě, že jste to netušili, i pokrývky hlavy se vyrábí z funkčních materiálů.

Ty jsou praktické v případech, kdy se během sportovní aktivity zapotíte a nestojíte o to, aby vám čůrky potu stékaly po obličeji. Jak jsem již několikrát zmínili, přední vlastností funkčních materiálů je totiž to, že skvěle absorbují a odvádí pot. Pořízením funkční pokrývky hlavy se můžete navždy rozloučit se zpocenými vlasy po každém běhu či lyžařské seanci.

Pokud milujete pohyb a sportovní aktivity jsou pro vás stejně důležité jako kyslík, určitě jste se speciálními vlastnostmi funkčních materiálů obeznámeni. A pokud ne, je načase je vyzkoušet a zpříjemnit si tak každou fyzickou aktivitu, ať už vnější či vnitřní. Jde to totiž i bez nepříjemného potu a zápachu, tak proč to nevyzkoušet?