Co je příjemného na tom, že teploty budou už jenom klesat? Snad jen všechno to oblečení, díky kterému se můžeme v klidu vydat na podzimní procházku i dál než do nejbližší kavárny.

Speciální projekt Fashionbooku a F&F představuje, jak se obléct podle posledních trendů nositelným, ale přesto originálním způsobem.

TREND: PYŽAMO JAKO DENNÍ OUTFIT

Kabát, 1199 Kč, pyžamo, 699 Kč, lodičky, info o ceně v obchodě Kč, vše F&F.Zdroj: archiv

Oblečení na spaní můžete uplatnit i na ven. Nejlépe vypadají pyžama inspirovaná dvacátými léty a la Coco Chanel. Záleží jen na tom, s čím je zkombinujete. Hedvábí nebo satén jdou skvěle k hrubému tvídu i sametovým doplňkům.

Kabát, 1199 Kč, pyžamo, 699 Kč, lodičky, info o ceně v obchodě Kč, vše F&F

TREND: SAMET VŠUDE

Košile s výšivkou, 649 Kč, kalhoty, info o ceně v obchodě, sametový batůžek, 499 Kč, mokasíny, info o ceně v obchodě, vše F&F.Zdroj: archiv

Košile s výšivkou, 649 Kč, kalhoty, info o ceně v obchodě, sametový batůžek, 499 Kč, mokasíny, info o ceně v obchodě, vše F&F

Mít rád velvet dnes není žádný módní underground. Kdo zažil konec 90. let a pražský obchod s britskou módou Black Market si možná vzpomene, že právě tam jste mohli narazit na nejlepší modely ze sametové látky. Taky je nosily naše oblíbené hrdinky seriálu Beverly Hills 90210, společně s náhrdelníky-chokery. Sametové můžou být nejen šaty, kalhoty nebo revoluce, ale i doplňky jako je batůžek či boty.

TREND: ZVONOVÉ RUKÁVY

Svetr se zvonovými rukávy, 699 Kč, kalhoty, info o ceně v obchodě, mokasíny, info o ceně v obchodě, vše F&F.Zdroj: archiv

Svetr se zvonovými rukávy, 699 Kč, kalhoty, info o ceně v obchodě, mokasíny, info o ceně v obchodě, vše F&F

Reminiscence 60.let přichází v podobě maxi rukávů, co vypadají opuletně, i když nejsou vždy a všude praktické. Když ale budete chtít zastavit taxi, zatančit si písničku Single Ladies nebo jen pózovat na fotku, jsou velmi užitečné.

TREND: VÝRAZNÝ KABÁT

Svetr se zvonovými rukávy, 699 Kč, kalhoty, info o ceně v obchodě, mokasíny, info o ceně v obchodě, vše F&F.Zdroj: archiv

Kabát, 1499 Kč, rolák, info o ceně v obchodě, koženková sukně, 499 Kč, kozačky, info o ceně v obchodě, vše F&F

Svrchník je část oblečení, kterou odteď až do března budeme nosit neustále. Černá nebo šedá jsou sice univerzální, ale rychle omrzí. Vzor či zářivá barva ladí k monochromaticky černým outfitům i vysokým kozačkám.

TREND: VÝŠIVKA

Folklórní motivy ozvláštní i základní kousky, které díky nim vypadají výjimečně. V módě jsou už od roku 2014 a zatím to nevypadá, že by se chtěly výšivky někam vytratit.

zdroj: fashionbook.cz
text: Anit
photo: jaideuxamours
Více na F&F