Říká se, že vlasy jsou korunou ženské krásy. Proto je třeba o vlasy pečovat stejně jako o vaše tělo. Pokud sportujete, aby vaše postava byla perfektní, a snažíte se žít podle zdravého životního stylu, zamyslete se i nad tím, jak můžete pomoci svým vlasům.

Mytí vlasů: šetrně a efektivně

Před mytím nezapomeňte vlasy vždy pořádně pročesat. Zbavíte je tak všech použitých stylingových přípravků a rozčešete případná zašmodrchání. Vlasy umývejte šetrně, moc je netřete, radši jen jemně masírujte konečky prstů a nepoužívejte příliš horkou vodu.

Volte šampon vhodný pro váš typ vlasů. Pokud řešíte nějaký problém s vlasy, určitě je vhodné zvolit šampon s vyživujícími látkami. Třeba Revitalon Aktivační šampon je určený zejména pro péči o jemné, poškozené a vypadávající vlasy, kterým dodává prospěšné látky vyživující vlasy od kořínků.

Zdroj: archiv

Revitalon Aktivační šampon, 250 ml.

Mytí vlasů začínejte u pokožky hlavy a u kořínků vlasů, konečkům vlasů stačí šamponu méně. Na závěr je dobré vlasy opláchnout vlažnou vodou, což vlas uzavře a činí jej odolnějším, navíc dodá i lesk.

Sušení vlasů: buďte opatrní
Zdroj: archiv

Při sušení platí, že čím trpělivější a šetrnější budete, tím lépe pro vaše vlasy. Ideální je, když vlasy jemně protřete ručníkem, nebudete je příliš mačkat a tahat. Pomoci vám může i bavlněný turban, který usnadňuje vysoušení vlasů, je k nim šetrný a snadno se s ním pracuje.

Zdroj: archiv

Revitalon Forte 90 kapslí + turban na vlasy jako dárek. (Doplněk stravy)

Fénování sice úpravu vlasů urychlí, navíc dodá účesu i žádaný objem, ale může vlasy také poškodit. Proto nefénujte mokré vlasy, ale počkejte, až budou mírně proschlé. Fén držte dále od hlavy a nepoužívejte příliš horký vzduch. Dejte si pozor i na to, abyste nesušily vlasy dlouho na jednom místě.

Výživa vlasů: klíč k úspěchu

Zatímco vnější péči o vlasy už možná máte v malíčku, na vnitřní péči o vlasy se bohužel někdy zapomíná. Jde především o jejich výživu, což je dost podstatná věc. Vlasy jsou z chemického hlediska směsicí mnoha prvků a látek a mnoho z nich je potřeba jim neustále dodávat, například aminokyseliny, vitaminy či minerální látky.

Abyste nemusely každý den kontrolovat, zda máte potřebných živin dostatek, můžete se spolehnout na některý z komplexních doplňků stravy. Revitalon Forte od VITARu, tradičního českého výrobce vitaminových doplňků, obsahuje 18 účinných látek a denně stačí užívat jedinou kapsli. Máte tak jednoduše vyřešený problém, jak na výživu vašich vlasů, aby byly krásné a silné. Navíc v dárkovému balení s tříměsíční kúrou dostanete bavlněný turban od módní návrhářky Zuzany Bottkové. Ten se hodí k šetrnému sušení vlasů a celý set může potěšit i jako vánoční dárek.

Zdroj: archiv

Doporučuje Česká Miss Supranational 2017 Tereza Vlčková.