Hřejivé paprsky slunce, zpěv ptáků, počasí na mikinu. Také vás to táhne ven? Vypadá to, že se k nám definitivně vrátilo jaro, využijte tak lesy a parky po dlouhé zimě k troše pohybu a procvičte tělo i během krátké jarní dovolené.

Pusťte se do toho po hlavě. Na kole!

Singletraily. Úzké přírodní stezky, které byly projektovány a budovány podle speciální a léty prověřené metodiky. Singltrail (nebo také singltrek) byste měli vyzkoušet především pokud jezdíte rádi na horských kolech v terénu, nebo pokud vás klasická jízda na kole už zkrátka nudí a chcete vyzkoušet něco nového. Obliba singletrailů neustále roste, a vznikají tak stále nové a nové stezky především v okolí lanovek a v lyžařských střediscích. Vyzkoušet si můžete například stezky během jarní dovolené v Moravském krasu, které nevedou příliš dlouho do kopce a jízdu si tak užijete s maximální rychlostí.

Pobavte se a posilněte tělo. Třeba na koloběžce!

Kolo už vás nebaví? Vyzkoušejte koloběžky! Svou povahou a za dodržení základních pravidel jízdy (jakými je střídání nohou a rozcvičení před jízdou) se koloběh řadí mezi rehabilitační a protahovací aktivity, které mohou být vysoce nápomocné při bolestech zad. Na rozdíl od jízdy na kole totiž člověk na koloběžce jen nesedí a zapojuje svaly celého těla díky těžišti, které se po celou dobu odrážení v těle různě mění. Koloběžky si navíc zamilují i děti: koloběh je hlavně o zážitku a opravdové radosti z jízdy. Půjčit si je budete moct v Dolánkách během dovolené v Českém ráji.

Do posilovny? Zacvičte si raději venku

Máte raději klasiku? Zacvičte si na workoutovém hřišti! Obliba venkovních posiloven v Česku raketově stoupá a díky obrovskému zájmu neustále vznikají nová workoutová hřiště. Podle odborníků se jedná o fenomén, který nemá v celé Evropě obdoby. Street workoutová sportoviště nabízí nejmodernější zařízení, která jsou vhodná pro posilování s vlastní vahou, a to bez rozdílu věku a zkušeností. Cvičenci si mohou vyzkoušet například hrazdy, bradla, žebřiny, lavice, a to přímo v parku na čerstvém vzduchu. Největší počet workoutových hřišť u nás si můžete vyzkoušet během ubytování v Praze.

Naučte se na kolečkových bruslích

Teplo, slunce, prodlužující se dny. Jako by počasí přímo vybízelo k výletu na in-line bruslích. In-line brusle jsou skvělou aerobní aktivitou srovnatelnou s během, která má pozitivní vliv na kalorický výdej, redukci tuku a posílení svalů dolních končetin a hýždí. Jízda na bruslích je navíc velmi zábavná a cyklostezky hemžící se bruslaři jsou toho jen důkazem. Pokud bruslit sami ještě neumíte, nebojte se, stačí pár jízd a budete si na kolečkách jen a jen jistější.

Chystáte se na krátkou jarní sportovní dovolenou? Rezervujte si ubytování na Hotel.cz a užijte si jarní volno bez starostí.