Svět neustále zvyšuje své tempo: chceme být více výkonní, více pokrokoví, více nezávislí. Ve spěchu mluvíme, vyděláváme, zařizujeme, jíme – zkrátka žijeme hekticky. Toto tempo nás sice může určitý čas popohánět k lepším výkonům. Jednou ale naše tělo řekne: „STOP.“ Co dělat, aby nebylo pozdě?

Znáte pojem „slow food“? Upínají se k němu lidé, které už nebaví nepřemýšlet nad tím, co se jim dostane na talíř. Vracejí se zpátky ke kořenům a záměrně zvolňují: v přípravě jídel i jeho konzumaci. Výsledkem je nevšední gurmánský zážitek a jako bonus také skvělé trávení.

Naše pohodlí, naše nezodpovědnost

Slůvko „slow“ bychom měli do svého života pozvat natrvalo. Metoda zpomalení se totiž více než kde jinde vyplatí i v oblasti našeho zdraví. Den co den přicházíme do kontaktu s toxiny, škodlivými látkami, které nás obklopují a jimž se dá vyhnout jenom stěží. Jsou ve vzduchu, který dýcháme, vodě, kterou pijeme, lécích, které užíváme, dokonce i v emocích, které právě prožíváme. Zdravý a odolný imunitní systém umí jednu zázračnou věc: ataky toxinů spolehlivě odráží a nedovolí, aby se začaly v těle ve větší míře usazovat a škodit.

Ale kolik z nás má dnes imunitní systém, který šlape jako švýcarské hodinky? Ve všem spěchu jsme zapomněli i na něj. Přehlížíme signály, které k nám vysílá, a odmítáme mu pomoci. Když se pak usazené toxiny začnou projevovat v plné síle a zastihnou nás nečekané zdravotní komplikace, zůstáváme všemu napospas: Kdy se to stalo? Tohle musí rychle přestat!

Jenže rychlost na toxiny neplatí….

C.I.C. metoda: dejte zdraví zelenou!

Detoxikace vyžaduje důkladnost a čas. Očista organismu od nahromaděných toxinů by měla být zásadně řízená a přesně zacílená. Provázet ji mohou také speciální detoxikační kúry a krátkodobá dietní opatření – základy by však měly být dostatečně pevné a promyšlené.

C.I.C. metoda, zcela převratný způsob detoxikace s více než patnáctiletou tradicí, doporučuje:

·       Že potřebujete detoxikaci, poznáte podle celé škály nejrůznějších potíží. K nejčastějším z nich patří: bolesti hlavy, kloubů, schvácenost, únava, výkyvy nálad, roztržitost, trávicí potíže, neustále se opakující respirační potíže.

 

·       Ať už se rozhodnete pro detoxikaci konkrétního zdravotního problému, nebo celkovou očistu organismu, vždy je vhodné svěřit se do rukou odborníka – v tomto případě zkušeného terapeuta, který dokáže problém přesně pojmenovat, stanovit a sestavit detoxikační kúru na míru.

 

·       Zkroťte emoce! Každý zdravotní problém má více kořenů. A minimálně jeden z nich patří emocím. Pocity jsou pro náš život nepostradatelné, ale i v tomto případě platí zásada, že všeho moc škodí. Na jaře zaměřte svou pozornost na emoci hněvu a agrese (nejvíce poškozuje játra, jejichž energie je právě na jaře nejsilnější). Vsaďte na relaxační techniky a speciální cvičení, zaměřená na zpracování a ventilaci emocí.

 

Detoxikace není otázkou několika dnů. Je to běh na dlouhou trať, mnohdy náročný tak, až máte pocit, že je cílová rovinka v nedohlednu. Ale trpělivost přináší své ovoce – naučte se zpomalit a vraťte svému organismu harmonii a vyváženost. Rázem se vám svět rozkryje v úplně nových, nádherných barvách…