Už jste slyšeli o syndromu vyhoření? je to postrach moderní doby, příznaky přicházejí pozvolně a pak se vám najednou zhroutí celý svět. Jak této nemoci z přepracování předejít? Pomohou relaxační pobyty v českých lázních!

Máte v poslední době pocit, že se vám v práci, ani v osobním životě nic nedaří? Cítíte se často unavení, vyčerpaní a bez nálady? Už ani nevíte, kdy naposledy jste se probudili s dobrou náladou?

Pokud tyto obtíže trvají jen chvíli a pak se  opět cítíte ve formě, jde pravděpodobně jen o dočasnou únavu, kterou si sem tam prožije každý. Pokud ale vaše obtíže trvají déle než měsíc, je načase navštívit odborníka. Mohlo by se totiž jednat o syndrom vyhoření, se kterým není radno si zahrávat.

Zdroj: Redakce

Ani shořet, ani vyhasnout - relaxovat!

Prevencí úplného zhroucení je pravidelný spánek, kvalitní a dostatečná strava, dostatek pohybové aktivity, pravidelný odpočinek a umění říkat ne. V případě, že se obáváte, že kvůli vašemu pracovnímu nasazení a životnímu tempu míříte vstříc kolapsu, naordinujte si odpočinkovou dovolenou. A když říkáme odpočinkovou, tak bez notebooku, s vypnutým telefonem a s polopenzí!

Kde odpočívat?

Relaxační wellness pobyty nabízejí jak lázeňské hotely, tak i běžné wellness hotely. Dle vlastního uvážení si můžete vybrat zda si pobyt užijete zcela o samotě, zda zvolíte wellness pobyt pro dva a nebo zda s sebou vezmete celou rodinu a zajistíte si pohodový rodinný pobyt.

Perfektní pro dokonalou regeneraci těla i mysli je například Resort svatá Kateřina u Počátek na Vysočině, kde se zaměřují na pobyty inspirované ajurvédou nebo lázně Lednice, kde vás zpět na nohy může postavit třeba pobytový balíček Antistress.

Zdroj: Redakce

Nenechte stres zvítězit!

Kvalitní odpočinek by měl trvat alespoň týden a kromě léčebných a wellness procedur není na škodu spojit výlet do lázní také s procházkami či s pěší túrou po okolí. Přetížené hlavě udělá také dobře některá ze sportovních aktivit. Pro lázně jsou typickými sporty tenis a golf, ale klidně můžete vyrazit třeba na kolo a nebo si jen pořádně dát do těla v hotelovém bazénu.

Pro zklidnění a uvolnění ztuhlých svalů je pobyt v teplé vodě ideální. Vyzkoušejte třeba koupele s přísadou bylin či pobyt ve vířivce. Blahodárně působí také masáže či zábaly. Vyzkoušet blahodárné účinky rašelinových zábalů můžete v lázních Třeboň.

Pokud milujete vůně a bylinky, pak zkuste vypnout při pobytu v Resortu Lesní Lázně Zvánovice, kde se specializují na relaxační pobyty s maximálním využitím síly přírody.

Naučte se odpočívat na některém z lázeňských či wellness pobytů. Snadno si je rezervujete na Spa.cz!