Řecko je již po desítky let oblíbenou destinací hollywoodské smetánky, která si zde užívá soukromí, luxus i dobrodružství. My pro vás máme tři nejkrásnějších řecké destinace, které byste si neměli nechat ujít!

Santorini aneb ostrov, kde zářila Angelina Jolie

Když se řekne Řecko, většině z nás se vybaví moře, krásné útesy, pláže a legendární bílé domky s modrými střechami. Tato ikonická vyobrazení Řecka má na svědomí právě ostrov Santorini. Od většiny řeckých ostrovů se liší svým přírodním koloritem, a to hlavně proto, že je sopečného původu. I přes svůj drsný původ se však dokázal stát především romantickým letoviskem a je oblíbenou destinací pro zamilované dovolené, líbánky, ale i svatby. Díky své zeměpisné poloze si zde můžete užívat léto až do konce září.

Oblíbenou destinací je také pro filmaře! Natáčel se zde například kultovní snímek Tomb Rider, díky kterému se s ostrovem seznámila i Angelina Jolie, která se sem ráda vrací i se svou početnou rodinkou.

Tip! Dovolenou na Santorini pro vás zařídí cestovní kanceláří Viamare, v jejíž nabídce najdete romantické malé hotýlky na tomto ostrově snů

Zdroj: archiv

Skopelos aneb filmové pláže z Mamma Mia

Pamatujete si na veleúspěšný filmový muzikál Mamma Mia!? Tak ten se točil právě zde. Skopelos je tak malý, že nemá ani vlastní letiště a dostat se na něj dá pouze lodí. Jeho příroda je zcela jiná než na Santorini, díky své poloze je ostrov mnohem zelenější a jeho klima je moc příjemné jak pro plážové slunění, tak pro výlety do přírody. Doporučujeme jej proto hlavně milovníkům dobrodružného objevování. Vydejte se po stopách filmařů a navštivte například kostelík u Agios Ioannis. Ve většině letovisek si také můžete za rozumnou částku zapůjčit člun a celý ostrov si prohlédnout z moře. A pokud dáváte přednost lelkování na pláži, zde si své místo určitě najdete. Celý ostrov je totiž přímo posetý malými plážičkami, takže stačí najít tu svou. Je také dost pravděpodobné, že na ní budete sami, a to i v sezóně.

Tip! Až budete hledat tu krásnou pláž z Mamma Mia, ptejte se po pláži Kastani.

Zdroj: archiv

Syvota aneb ráj přezdívaný řecký Karibik

Pokud nejste fanoušky ostrovů, oslovit by vás mohlo například malé pevninské letovisko Syvota, které se nachází asi 30 km od známého řeckého letoviska Parga. Syvota je ideální hlavně pro milovníky krásných pláží. Ty zdejší si totiž zasloužily Modrou vlajku EU, které je známkou čistých a perfektně udržovaných pláží. Navíc se jich v celém okolí nachází téměř 30, nemusíte se proto bát, že si nevyberete! Pravou řeckou pohodu si pak můžete užít na nábřežní promenádě třeba nad sklenkou osvěžující ledové kávy. Všem návštěvníkům určitě doporučujeme zapůjčení auta a zevrubného bádání po okolí. Protože i zde, stejně jako v celém Řecku, je co objevovat!

Tip na konec! Chcete-li zažít Řecko na úrovni za rozumnou cenu, vyberte si dovolenou v Syvotě s cestovní kanceláří VTT.

Zdroj: archiv