Pocit celodenní svěžesti a sebevědomí je k nezaplacení! V letních měsících vám k němu pomůže i malý pomocník, který vás ochrání před případným společenským faux pas…

Používání deodorantu, který účinkuje proti tělesnému zápachu, či antiperspirantu, jehož úkolem je zabraňovat samotnému pocení, případně výrobku, který kombinuje obojí, by mělo být denní rutinou po celý rok. Pokud ale v zimě nemáte potřebu tento přípravek používat, tak vězte, že v létě patří k základním hygienickým návykům.

A to bez ohledu na pohlaví. Deodoranty intenzivně účinkují proti bakteriím, které způsobují tělesný zápach. Díky přítomnosti nejrůznějších pečujících látek navíc umějí podpaží šetrně hydratovat a po holení je dokonce i zklidňovat a hojit. Aplikace deodorantů by měla být vždycky jemná a šetrná. Proto si vyberte, zda vám víc vyhovují spreje nebo kuličkové či tuhé deodoranty. K dostání jsou přípravky s nejrůznějšími vůněmi, které plní jen základní funkci, tedy redukují zápach a pocení, ale nikterak neruší vámi běžně používaný parfém.

Protože jde o intimní kosmetický výrobek, mějte ten svůj vždycky po ruce (tedy hlavně ten kuličkový nebo tuhý deodorant). Aby antiperspirant nebo deodorant na sto procent fungoval, je třeba mít vždy dohladka oholené podpaží a muži by si měli chloupky alespoň zkracovat.