Plánujete detox, anebo byste chtěli udělat něco pro posilnění imunity? Máme pro Vás drinky, které vám pomohou. Určitě víte, že k detoxikaci organizmu, nastartování metabolismu či obnově imunity vám mohou pomoci čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.

Plánujete detox, anebo byste chtěli udělat něco pro posilnění imunity? Máme pro Vás drinky, které vám pomohou. Určitě víte, že k detoxikaci organizmu, nastartování metabolismu či obnově imunity vám mohou pomoci čerstvé ovocné a zeleninové šťávy.

Šéfkuchaři z Grand Hotelu Kempinski High Tatras – Tomáš Tejbus a Jozef Breza si pro vás připravili tři drinky, které si můžete jednoduše připravit doma a dodají vám vitamíny, vlákninu a antioxidanty. Kromě toho vás nabijí novou energií a nastartují vás do příjemného dne.


1. Jarní detox a očista krve (na foto zelený nápoj)

Potřebujeme:
1 plná hrst čerstvé řeřichy
2 jablka 1 kiwi

Postup:
Vložte ingredience do mixéru, nebo odšťavovače a připravte šťávu. Žerucha má velmi intenzivní chuť a aroma, a to i přesto, že neprodukuje moc šťávy. Proto by neměl její obsah v nápoji přesahovat 1/6 hotového džusu.

Řeřicha, jablko a kiwi jsou podle šéfkuchařů Tomáše Tejbuse a Jozefa Brezy skvělou kombinací k dosažení cíle detoxikovat organizmus. Řeřicha je jednou z nejléčivějších rostlin vhodných na přípravu šťáv. Je vynikajícím antioxidantem a čističem krve.

2. Obnova imunity po tuhé zimě (na foto žlutý nápoj)

Potřebujeme:
½ ananasu
¼ hlávky bílého zelí

Postup:
Kapustu a ananas očistíme a rozmixujeme. Šťávu můžeme doplnit o kousek čerstvého zázvoru a několik lístků čerstvé máty. Nezapomeňte, že každý druh kapusty přináší jinou chuť a jiné účinky na organizmus. Bílá kapusta je ovšem nejsladší.

„Na obnovu imunity je vhodná kombinace kapusty a ananasu. Kapustová štáva je silným antioxidantem, pomáhá nabývat imunitu, očišťuje organizmus a chrání před chorobami," vysvětlují šéfkuchaři Grand Hotelu Kempinski High Tatras Tomáš Tejbus a Jozef Breza.

3. Útok na rýmu a prochladnutí (na foto oranžový nápoj)

Potřebujeme:
2 jablka
2 mrkve

Postup:
Ingredience očistíme a odšťavíme. Pokud použijeme červená jablka, dosáhneme sladší chuti. Můžeme experimentovat s různými odrůdami jablek a tak vytvářet nové chuťové kombinace. Nápoj dochutíme šťávou z poloviny limetky a malým kouskem zázvoru.

Mrkev a jablko jsou podle odborníků velmi účinné při podpoře imunitního systému, zároveň z vašeho organizmu odplavují škodlivé látky a zlepší sa tak stav vaší pleti.

Jozef Breza a Tomáš Tejbus.