Slunce, kterému nastavujete svou tvář, může vaši pleť pořádně vysušit. O tom, že se pokožka necítí fit, vám dá vědět snadno – začne nepříjemně pnout, svědit, vytvoří se na ní drobné šupinky. 

Proč je hydratace pro její zdraví a krásu tak důležitá a jak dát pleti napít?

Suchá pleť má sklony rychle stárnout. Mnohem snadněji se na ní totiž vytvářejí drobné linky i hlubší vrásky. Pokud tedy chcete, aby vaše pleť stárla pokud možno co nejpomaleji, jinými slovy stále vypadala svěží a fit, vyplatí se jí dopřát doping v podobě dostatečné hydratace.

Domácí péče

Pro každodenní péči o pleť si určitě pořiďte denní a noční krém s hydratačními účinky. Máte-li pocit, že strádá nejen vaše tvář, ale i pokožka celého těla, určitě svou kosmetickou výbavu rozšiřte také o hydratační tělové mléko, tělové máslo nebo například tělový olej. Záleží, jaká konzistence je vám a vaší pokožce nejpříjemnější. Ve složení hydratačních tělových přípravků se spoléhejte především na glycerin, bambucké máslo nebo ureu. V pleťových krémech pak hledejte hlavně vitamin E, který regeneruje pleť a slouží jako vynikající antioxidant, a stejně tak se zaměřte i na kyselinu hyaluronovou.

„Kyselina hyaluronová je látka tělu vlastní, zodpovědná za hydrataci a regeneraci pokožky. S věkem ale této látky v pokožce ubývá, a tak je dehydratovaná a dochází k jejímu rychlejšímu stárnutí. Právě proto dnes platí tato látka za oblíbenou a častou složku nejen lékařské kosmetiky určené pro suchou pleť, ale také produktů z řad anti-age,“ uvádí Katarína Třísková, korektivní dermatoložka z MEDICOM Clinic.

V rukou profesionálů

Mnohem silnější koncentraci kyseliny hyaluronové ovšem nabídne vaší pleti tzv. mezoterapie. Tato velmi rychlá a bezbolestná ambulatní procedura, kterou můžete vyzkoušet na mnoha estetických klinikách, zvládne pokožku zhydratovat s nesrovnatelně větším efektem, než jaký mají kosmetické produkty. „Při ošetření se kyselina hyaluronová dostává až do hlubších vrstev kůže a spolu s ní pronikají až do podkoží i další cenné látky, zejména vitaminy a antioxidanty,“ dodává dermatoložka. Mezoterapie pleť dokonale zhydratuje a poslouží i jako prevence tvorby vrásek. Ošetření se vyplatí podstoupit dvakrát ročně.