Ač se to nezdá, krásu vlasů totiž nejvíc ovlivňuje to nejjednodušší – mytí vlasů. Je to tak banální krok, že ho většina žen stále podceňuje.

Výsledek pak samozřejmě za moc nestojí a nevylepší ho sebelepší střih ani lak se zářivým leskem. Pusťte se spolu s námi do revize svých zažitých rituálů a nechte se překvapit výsledkem – od této chvíle budete se svými vlasy určitě spokojena. Jak na to Vám poradí vlasový stylista Nivea Jan Těšík.

1. Vlnitým vlasům dopřejte hydratační šampon, jsou-li navíc barvené, použijte po umytí kondicionér na barvené vlasy, jsou-li melírované a zesvětlené, pak zvolte péči pro poškozené vlasy, nejlépe od jedné značky. Pokud vás trápí lupy nebo vypadávání vlasů, podřiďte péči těmto problémům a vlnité vlasy řešte až stylingovými přípravky.

2. Ideální je použít čajovou lžičku šamponu. Velké množství šamponu není nutné, a to i když si vlasy myjete jednou za tři dny. Vlasy jsou totiž jako houba a pojmou jen určité množství vody i přípravku a nadbytek bez jakéhokoli využití steče. Místo nadměrného množství šamponu raději vlasy opláchněte a šamponování zopakujte.

3. Malé množství šamponu napěňte přímo v dlaních a vetřete do vlasů po celé hlavě. Vlasy nijak nemněte, zaměřte se na mytí pokožky hlavy. Ale nedrhněte ji nehty, ani příliš netlačte, spíš ji jemně masírujte bříšky prstů. Šampon na vlasech nenechávejte příliš dlouho. Pokud si vlasy myjete denně, postačí jedno šamponování. Pokud se při prvním mytí pěna nevytvoří, vlasy opláchněte a znovu šamponujte.

4. Kondicionér potřebuje každý vlas, dokonce i mužský. Při délce nad 5 cm je kondicionér nezbytný, vlasy ochrání a uhladí, dodá jim hydrataci i lesk.