Opalování je jedním z největších prohřešků ovlivňující naše zdraví a krásu. Jenže ten obdivovaný bronz je nejen krásný, ale i zákeřný. Takže pokud po něm opravdu toužíte, alespoň se opalujte správně a stále myslete na své zdraví.

1. Nátěr často opakujte

Ochrannou vrstvu opalovacího prostředk obnovujte alespoň každé dvě hodiny. Extra porci krému nebo mléka své kůži dopřejte i po každém koupání nebo otření ručníkem. A to i při relaxaci na pláži či procházkách po městě. Neboť i pocení, které je v horkém počasí naprosto přirozené, oslabuje ochrannou vrstvu.

2. Pečlivě a dostatečně

Krémy použijete v dostatečném množství a na pokožku je rovnoměrně nanesete. Jinak se snižuje jejich ochranná schopnost. Naneste na celé tělo zhruba šest čajových lžiček mléka na opalování – jednu na každou paži, jednu na každou nohu, jednu na horní část těla a jednu na záda. A záda či partie, kam si dobře nevidíte, si nechte raději natřít od svých blízkých, partnera, kamarádky či kamaráda. Větší pozornost věnujte i citlivým oblastem: uším, nosu, rtům, zátylku atd., náchylné ke spálení jsou také ramena, boky, spodní část zad, nárty a zadní strana kolen. Používat můžete nejen krémy a mléka, ale také spreje. Jsou stejně účinné jako krémy, ale pro mnoho lidí je aplikace sprejů mnohem příjemnější a jednodušší než roztírání hutných krémů a mlék.

3. Obličej střed pozornosti

Kůže na obličeji je tenčí a jemnější než na ostatních částech těla. Pokud tedy už v mladém věku nechcete působit jako stará vrásčitá babička, je opalovací kosmetika nezbytná. Denní krém s ochranným faktorem je totiž skvělý pro každodenní použití. Ale ne, pokud trávíte čas u vody, sportujete nebo celý den trávíte venku. Na obličej nepoužívejte menší ochranný faktor než OF 30, a pokud jste ve věku, kdy to vaše pleť ocení, použijte pod ochranný krém antioxidační nebo protivráskové sérum. Ochranné opalovací přípravky jsou navíc voděodolné, což denní krémy nejsou, a tak vám v létě dostatečnou ochranu neposkytnou.

A jaké opalovací přípravky jsou k mání? Inspirujte se v naší fotogalerii!