Po necelé půlroční pauze se přední česká mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová začala opět pravidelně objevovat na operní scéně. Definitivně ukončila mateřskou dovolenou a péči o dítě přenechala svému manželovi Radkovi. Kvůli brzkému návratu do práce navíc dokázala shodit dvacet kilo. A prozradila nám jak.

„Rozhodně nedržím žádné drastické diety, nikdy jsem je nedržela. Jen se nepřejídám a dodržuji zdravý životní styl. Snažím se i hýbat a práce i Adrian mi dá také pěkně zabrat," prozradila Andrea, která dokázala po porodu shodit neuvěřitelných dvacet kilo a na prahu čtyřicítky vypadá skvěle.

Přiznala, že jí pomáhá i ájurvédská medicína, která má kořeny v Indii. „Na ájurvédu jsem narazila v Resortu Svatá Kateřina, kam jezdím relaxovat. Před několika dny jsem tam byla poprvé od porodu a nechala se hýčkat wellness procedurami a masážemi. Potřebovala jsem regeneraci. A za několik týdnů se tam chystám právě kvůli ájurvédě. Zaujal mě program proti stresu. Jíte speciální ájurvédskou stravu, pijete přírodní vodu z pramene, máte k dispozici ájurvédské terapeuty a psychology, cvičíte. Už se moc těším."

Kromě báječné postavy má vnadná operní diva po porodu lepší i hlas. A do práce se vrhla rovnou po hlavě. Před několika týdny se vrátila na scénu Státní opery Praha jako Carmen a vystupuje i v nové opeře Národního divadla Boris Godunov v roli šenkýřky. Chystá nové CD, koncertní turné a od září bude jako temperamentní Carmen vystupovat i v Národním divadle. Péči o malého Adriana tak převzal tatínek.