Dekolt a šíje jsou partiemi, které na nás prozradí věk mnohdy ještě přesněji, než náš obličej. 

Přesto na něj při každodenní péči o pleť často zapomínáme a s čištěním pokožky i jejím hýčkáním nejrůznějšími krémy či séry končíme u brady. Chyba!

Dbejme o dekolt stejně jako o svou tvář, vyplatí se to. Pokožka v oblasti dekoltu a šíje bývá překvapivě ještě citlivější a jemnější, než pleť v obličeji. Právě proto se na ni ale ještě snadněji vytvářejí vrásky. Aby byla pokožka v oblasti dekoltu a šíje dostatečně hydratovaná, vyživená a působila na pohled mladě a svěže, vyplatí se pečovat o ni stejně svědomitě, jako o svůj obličej…

Kdo chce, aby jeho pokožka v dekoltu působila svěže, byla vypnutá a bez vrásek, každodenní péče o tuto partii by se pro něj měla stát samozřejmostí. A čím dekolt hýčkat? Po vyčištění této partie přípravkem, který běžně používáte k čištění obličeje, například micelární vodou, můžete sáhnout po svém denním či nočním pleťovém krému, případně si pořídit i sérum, které je určené výhradně pro tuto partii.

Několikrát denně pak můžete dekolt osvěžovat i termální vodou ve spreji, přibližně jednou týdně partii rozmazlovat jemným peelingem a přípravkem s ovocnými kyselinami. Vyrážíte-li do hor, kde hodláte dekolt spolu se svou tváří vystavovat slunečním paprskům, nezapomeňte samozřejmě na použití přípravku s SPF faktorem.

„Volte nejméně SPF30, raději však SPF 50 nebo SPF 50+. K nejčastějším příčinám, proč kůže v oblasti dekoltu stárne, anebo se na ní objevují pigmentové skvrny, ostatně patří právě nedostatečná ochrana pokožky přes UV zářením," tvrdí korektivní dermatoložka z MEDICOM Clinic Katarína Třísková. Podle Kataríny Třískové dekoltu jednou za čas prospěje i některé z esteticko-dermatologických ošetření. „Nejčastěji se v péči o dekolt uplatňují metody jako chemický peeling, ošetření intenzivním pulzním světlem IPL, radiofrekvenční ošetření pleti i různé lasery. Perfektní efekt má také plazmaterapie, tedy omlazení vlastní krevní plazmou, nebo hloubková hydratace pleti, tzv. mezoterapie. Při té pronikají až do podkoží drobné kapičky kyseliny hyaluronové spolu s dalšími vitaminy a nukleotidy. Mezoterapie pleť důkladně zhydratuje, vyživí, dokonce vyhladí jemné vrásky. Ošetření doporučujeme i jako prevenci proti stárnutí," dodává.