Dekolt a šíje na nás mnohdy prozradí věk ještě přesněji, než obličej. Přesto právě na tyto partie při své každodenní péči o pleť často zapomínáme. Jakými kosmetickými přípravky dekolt a šíji hýčkat, aby dokázaly hravě popřít naše rodné číslo v občance?

Pokožka v oblasti dekoltu a šíje bývá překvapivě ještě citlivější a jemnější, než pleť v obličeji. Právě proto se na ní také mnohem snadněji vytvářejí vrásky a svislé linky směřující do našeho výstřihu. Aby byla pokožka v oblasti dekoltu a šíje dostatečně zhydratovaná, vyživená a na pohled působila odpočatě, vyplatí se o ni proto pečovat minimálně stejně tak svědomitě, jako to máme zažité v péči o svůj obličej.

Spásná kosmetika

Chcete-li mít i pleť na krku a v dekoltu bez vrásek, každodenní péče o tuto oblast by pro vás měla být samozřejmostí. Nejprve dekolt a krk spolu s obličejem důkladně vyčistěte například micelární vodou nebo jiným odličovadlem, poté na krk a dekolt aplikujte krém či sérum. Chybu neuděláte, použijete-li stejný denní či noční pleťový krém, kterým běžně ošetřujete svou tvář, ale ještě lepší péči této partii dopřeje přípravky určenými právě pro tuto oblast.

Kosmetikou určenou k péči o dekolt, ať už pleťovými krémy či různými druhy sér, hýčkejte svou pleť v oblasti šíje a dekoltu ideálně dvakrát denně, ráno i večer. Vždy se však pusťte do jejich aplikace až po důkladném vyčistění pleti, aby mohly účinné látky obsažené ve vašem anti-age produktu snadněji proniknout do pokožky.

Kdykoli během dne pak můžete svůj obličej, krk i dekolt osvěžit a zároveň zhydratovat také termální vodou ve spreji nebo tzv. hydratační mlhou. Jednou týdně pak můžete pokožce v této oblasti dopřát třeba i jemný pleťový peeling, ale pozor, na pleť nikdy příliš netlačte.

Se slunce zadobře

Vyrážíte-li do hor nebo chystáte-li se na exotickou dovolenou, kde hodláte kromě své tváře vystavovat slunečním paprskům samozřejmě i svůj krk a dekolt, nezapomeňte na používání přípravků s vysokým SPF faktorem, nejlépe SPF 50 nebo SPF 50+. Na pleť tyto přípravky s UV filtrem aplikujte nejméně o 20 minut dříve, než se do kontaktu se sluncem dostanete. Dermatologové se totiž shodují na tom, že k nejčastějším příčinám, proč kůže v oblasti dekoltu a šíje stárne nebo se na ní objevují sluneční či stařecké skvrny, patří právě nedostatečná ochrana této oblasti před škodlivým UV zářením.