Osmadvacet dní. Přesně tolik času potřebuje naše pokožka pro svoji regeneraci. Pokud jí chcete s procesem obnovy trochu pomoci, sáhněte po peelingu. Ten totiž promění unavenou šeď v zářivou a svěží pleť!

Peelingové přípravky odstraňují odumřelé buňky a stimulují krevní oběh. Díky tomu je pokožka po jejich použití krásně hebká a dokonale připravená absorbovat výživné látky z krémů.

Součástí peelingů bývají především abrazivní materiály, jako jsou například mikroperličky z celulózy nebo jemný písek. Jejich třením po pokožce se šetrně odstraní horní vrstva unavené kůže, a vám tak zůstane jen krásně růžová a zdravá pleť.

Používejte jen takový peeling, který sedne vaší pleti
Ne každý peeling je vhodný pro vaši pleť. Složení peelingových přípravků totiž vždy odpovídá určitému typu pokožky. Pro problematickou a smíšenou pleť je skvělý například peeling s bílým jílem, který uvolní póry a zabrání vzniku černých teček. Výsledkem je pak krásně matná a svěží pleť.

Jak často byste měli peeling používat?
Každý den určitě ne. Většinou úplně stačí, když pleť ošetříte jednou do týdne. Pokaždé, když odstraníte svrchní vrstvu pokožky, nastartuje se komplexní proces regenerace kůže. A ten je pro naše tělo poměrně náročný. Peelingové přípravky byste měli v případě normální až mastné pokožky používat maximálně jednou týdně, pokud ale máte spíše suchou pokožku, používejte je raději jen jednou za měsíc.

Peeling je ideální používat večer. Dáte tak pleti přes noc čas na zotavení a ráno bude krásně zářit. Jak byste přitom měli postupovat?

1. Na vlhkou, vyčištěnou pleť naneste peelingový přípravek. Nejprve peeling naneste prsty na čelo, nos a bradu. Pleť nikdy peelingem nedrhněte, příliš drsné zacházení by mohlo pokožku poškodit. Stačí, když ho budete jen lehce roztírat jemnými krouživými pohyby. Na nose postupujte odshora směrem ke špičce a poté velmi jemně vmasírujte přípravek i do tváří. Oblast kolem očí a úst vynechte.

2. Po smytí peelingu použijte čisticí pleťovou vodu, která pleť osvěží a zklidní.

3. Nakonec pokožku hydratujte denním nebo nočním krémem. Když je pleť dokonale čistá, dopřejte jí pořádnou dávku hydratace. Naneste na pokožku denní nebo noční krém a nechte ji odpočívat. 

Milujete čistě přírodní produkty?
Vyrobte si vlastní peeling! Pokud nechcete utrácet za peelingové přípravky, můžete si vyrobit i svoje vlastní. Jenom přitom nezapomeňte, že i domácí směs by se měla přizpůsobit typu vaší pokožky. Například mořská sůl a cukr jsou vhodné pro pleť s většími póry, mák je zase perfektní pro ošetření citlivé pokožky.