„Nenaolejuje-li vás Julie, naolejujte se sami!" Známý jazykolam jsme trochu upravili a měl by pro vás být základním kosmetickým mottem…

Stále se bojíte dát si na obličej něco tak hutného, jako je olej? Mýtus o tom, že pleťové oleje jsou vhodné jen pro suchou pleť, je bohužel živý dodnes. A přitom tento produkt dokáže s vaší pletí doslova zázraky! Samozřejmě jde o to, zvolit ten správný typ, a hlavně vychytat, kdy jej používat.

Každá pleť reaguje jinak, a proto nezbývá nic jiného než zkoušet, zkoušet a zase zkoušet. Ze začátku může vaše pleť reagovat, ale pak se zklidní – po prvním použití nepoznáte ještě nic, pokud samozřejmě nevznikne nějaká větší reakce. Oleje jsou totiž skvělé díky své konzistenci, která pleť vyživí a dá jí „napít" úplně jiným způsobem než jakýkoli jiný pleťový přípravek. Existují oleje proti stárnutí, na projasnění, hydrataci, ale i na problémovou pleť. Ano, i mastná problémová pleť potřebuje promazat, a mnohdy se paradoxně mastí právě proto, že je málo vyživená, a olej vám může pomoci její výkyvy vyrovnat.