Trápí vás drobné nebo už dokonce hlubší vrásky v dekoltu? Přejete si mít kůži v této oblasti na dotek hladkou a na první pohled svěží, pružnou i dostatečně zhydratovanou? 

Zjistěte, jak kůži v oblasti dekoltu hýčkat, abyste byla s jejím vzhledem konečně spokojená.

V péči o pleť obličeje a dekoltu by v zásadě neměly být žádné velké rozdíly. Potíž je ale v tom, že právě na oblast šíje a dekoltu často zapomínáme. V porovnání s obličejem navíc bývá pleť v dekoltu sušší a mnohdy i citlivější. S ohledem na to byste proto měla pro dekolt vybírat i příslušnou kosmetiku a obecně být ke kůži v této oblasti šetrnější.

„Mezi nejčastější vady na kráse v oblasti dekoltu patří vrásky, ale kromě toho i nerovnoměrná pigmentace, hnědé nebo naopak světlé skvrny. Dále také suchá a povadlá kůže, drobné výrůstky či nerovnosti a výskyt červených teček, tzv. haemangiomků,“ vyjmenovává MUDr. Iva Obstová, korektivní dermatoložka z MEDICOM Clinic.

Sprcha, čištění a vhodná kosmetika

Podle odbornice prospěje pleti v dekoltu především důkladné, ale zároveň šetrné čištění. Stejně jako pleť v obličeji je tedy nutné vyčistit pokožku v dekoltu ráno a večer. Citlivé pokožce dekoltu prospěje také občasná jemná masáž sprchou, při které budete střídat proud teplé a studené vody. Kůže se vám tím pěkně prokrví.

Oblast dekoltu se samozřejmě vyplatí promazávat i vhodnou kosmetikou, a to nejméně jednou denně. „O dekolt můžete pečovat stejnými přípravky, jaké používáte k péči o pleť v obličeji, anebo zvolit kosmetiku s trochu mastnější texturou,“ tvrdí dále dermatoložka Iva Obstová. Ta mimo jiné doporučuje kůži v oblasti dekoltu ošetřovat i lehkým peelingem nebo občas sáhnout po přípravku s ovocnými kyselinami. „A nebála bych se používat ani pleťové masky,“ dodává.

Důsledná ochrana před sluncem

Pokud nechcete mít kůži v oblasti dekoltu vysušenou a zadělávat si zbytečně na další vrásky nebo třeba na pigmentové skvrny, neměla byste zapomínat ani na ochranu před sluncem. Ideální je chránit dekolt přípravky s SPF 50+. K nejčastějším příčinám, proč kůže v oblasti dekoltu ztrácí na své pružnosti a velmi rychle stárne, nebo se na ní objevují pigmentové skrvny, totiž patří právě nedostatečná ochrana kůže v dekoltu před sluncem.

Speciální ošetření i super make-up

Chcete-li svou pokožku v dekoltu čas od času hýčkat, zkrátka jí dopřát něco mimořádného, můžete vyzkoušet také některé z esteticko-dermatologických ošetření. „V péči o dekolt se nejčastěji uplatňuje chemický peeling, intenzivní pulzní světlo (IPL), radiofrekvence a různé lasery. Vynikající efekt má také mezoterapie, tedy hloubková hydtatace pleti, při níž se až do podkoží dostává vysoce koncetrovaná kyselina hyaluronová spolu s dalšími výživnými látkami,“ popisuje dermatoložka Iva Obstová z MEDICOM Clinic.

A pokud potřebujete svůj dekolt prozářit takřka okamžitě, zkrátka být ještě dnes večer neodolatelná? Vyzkoušejte třeba tělový make-up nebo rozjasňující pudr či sérum. Nebudete litovat!