Léto se s námi pomalu loučí, ale krásné počasí nás stále láká ven. 

Odřeniny z pádů z kolečkových bruslí, škrábance z kola, uklouznutí při běhu nebo fotbalu, s tím vším vám pomůže dezinfekce Betadine.

Léčbu odřenin zvládnete nejlépe vlhkým hojením

„Silniční lišej“ může potkat cyklisty, in-line bruslaře i běžce, většinu dětí nevyjímaje. Ošetření odřené kůže je zdánlivě snadné, přesto často děláme spoustu chyb. Třeba zásypem nebo zbytečnými mastičkami. Zásadní je totiž ránu pořádně vyčistit, jedině tak se nejlépe vyvarujeme pozdější možné infekce. Faktem je, že na cyklostezce mezi poli nebo v lese je doporučovaný „proud čisté vody“ obvykle obtížné sehnat. Ale lahev s vodou by kromě dalších nezbytností měla být součástí výbavy každého sportovce k pití i ošetření možných poranění. A také dezinfekce a krytí.

Zdroj: archiv

Betadine nepálí!

Lihové dezinfekční prostředky při aplikaci pálí a štípou. Přípravek Betadine je na bázi vodního roztoku, obsahuje aktivní dezinfekční prvek povidovaný jód, a díky tomu  jeho aplikace nepálí. Rána je důkladně vyčištěná, neboť přípravek Betadine má rychlý baktericidní účinek.

Betadine® – dezinfekční léčivý prostředek pro první pomoc používaný lékaři a zdravotníky ve více než 70 zemích světa obsahuje povidonum iodinatum. Před užitím přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták.