Krásná pleť začíná účinným, ale zároveň jemným čištěním. Vezměte si k ruce kvalitní mléko, které vaši pleť zbaví make-upu, nečistot, a zanechá ji hedvábně hladkou a vyživenou…

Základní očista obličeje může probíhat za pomoci různých produktů: zatímco některé z nás používají mycí gely nebo pěny, jiné nedají dopustit na klasické odličovací mléko. Pokud tedy používáte raději odličovací mléko, které je vhodné spíš pro citlivou, sušší pleť s tendencí k začervenání, pak je tato stránka určena právě pro vás.

Na trhu je velké množství kvalitních a velmi účinných přípravků, které dokážou zbavit pleť nečistot a zároveň jí dopřát tolik potřebnou vláhu a živiny. Neméně podstatný je ale také způsob jejich používání. Většina z nás má odličovací mléko spojené s vatovým tamponkem, ale je tu i jiný způsob, jak mléko použít: zkuste nanést malé množství produktu rovnoměrně na obličej (včetně pokožky kolem očí) a obličej masírujte krouživými pohyby.

Tím zbavíte pleť opravdu dokonale make-upu, ale i zanesených pórů – mléko tak má totiž dostatek času doslova rozpustit nečistoty, zatímco když pleť jen přejedete tamponkem, otřete jen to nejnutnější z povrchu pokožky. Na závěr pečlivě opláchněte obličej teplou vodou. Zkuste dnes večer tuto techniku a uvidíte, že i vaše osvědčené a vyzkoušené mléko před- vede zcela jiné dovednosti než doposud.

A jaké odličovací mléka jsou na trhu? Nahlédněte do naší fotogalerie!