Upravené nehty jsou základ, a pokud je vyšperkujete nějakým zajímavým lakem, pak máte o parádu postaráno…

Nalakované nehty, stejně jako make-up, můžou váš outfit a celkový look pozvednout na zcela jinou úroveň. Je důležité zvolit správný odstín laku – svou roli hraje tón pokožky na rukou, tvar nehtů, jejich délka a samozřejmě i to, co si zrovna obléknete (i když klasika jako jsou rudá, černá nebo tělová, ladí téměř ke všemu).

Všeobecně ale platí, že jestliže máte na sobě pestrý nebo jinak kompliko- vaný model, už není třeba nehty zvýrazňovat. Naopak po- kud jste zastánkyní spíše jednoduššího oblečení, může být právě barva laku vaším zásadním doplňkem. Čím nápadnější odstín zvolíte, tím by měla být vaše manikúra dokonalejší.

Proto pokud vaše nehty či kůžičky nejsou zrovna v té nejlepší kondici, dopřejte jim řádnou domácí nebo profesionální péči. To platí i o lakování: jestliže si svým umem v tomto ohledu nejste úplně jistá, zajděte si k manikérce, která vám lak nanese precizně. Vždycky ale používejte podlak, který slouží jako výživa a zároveň nehet hezky vyrovná.

Dále se nanášejí dvě vrstvy barevného laku a jako finále přichází top coat, ten dodá lesk a chrání barvu před oprýskáním. Rozhodně si při samotné aplikaci a hlavně následném schnutí dejte dostatek času. Určitě stojí za to si pořídit přípravek, který usychání urychlí.