Dbáte na každodenní čištění pleti, svědomitě používáte denní a noční krém, ale vaše pleť pořád nevypadá tak, jak si představujete? Nadopujte svou pleť pořádnou porcí výživných a hydratačních látek obsažených v pleťových sérech.

Výsledek v podobě krásné pleti na sebe nenechá dlouho čekat. Na pravidelné používání pleťových sér si ještě většina z nás nezvykla, při své každodenní péči o pleť se jim spíše vyhýbáme, přitom je to škoda. Séra totiž obsahují až sedmkrát silnější koncentraci cenných látek, než běžné denní či noční pleťové krémy, a tak dovedou s naší pletí hotové zázraky. Stačí si vybrat ideální sérum pro svůj typ pleti a naučit se s ním správně pracovat…

Aplikace je snadná
„Sérum aplikujte jednou až dvakrát denně na důkladně vyčištěnou pleť, aby mohly cenné látky v něm obsažené co nejsnadněji proniknout do pokožky. Nejprve tedy pleť odličte, poté na ni aplikujte sérum a nakonec použijte svůj denní či noční pleťový krém," radí korektivní dermatoložka Iva Obstová z MEDICOM Clinic.

Pleťová séra mívají pumpičku nebo pipetku, a tak se s nimi obvykle velmi dobře pracuje. Stačí nanést jen pár kapek séra ráno a večer a krouživými pohyby ho jemně vmasírovat do pokožky. Kromě obličeje pak nezapomeňte sérem ošetřit také oblast krku a dekoltu. Pokožka je v těchto místech velmi jemná, citlivá a zbytečně rychle stárne.

Zajímejte se o složení
Séra si vybírejte podle typu své pleti a problému, který chcete jeho pomocí řešit. „Chcete-li pomocí séra pleť především zhydratovat, vsaďte na přípravek s kyselinou hyaluronovou. S efektivním omlazením a omezení projevů akné vám pomůže také sérum s vitaminem A, pleť zpevní a projasní sérum bohaté zejména na vitamin C a přípravek obsahující dostatek vitaminu E zase prospěje suché a svědivé pokožce, skvěle podpoří její regeneraci," upřesňuje účinky jednotlivých vitaminů v sérech korektivní dermatoložka Katarína Třísková. A po jakém séru sáhnete vy? Inspiraci hledejte v naší fotogalerii!