Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se letos koná od 28. června do 6. července. Do hlavní soutěže se přihlásilo 12 snímků, bohužel české zastoupení v ní ale letos chybí. Objeví se zde jen slovenský film Budiž světlo od režiséra Marko Škopy. Každopádně se i tak je na co těšit. Dorazí i Oscarová herečka Julianne Mooreová.

 Soutěžní filmy

Kromě snímku Marko Škopy soutěží i filmy Lara od německého režiséra Jana Ole Gerstera, Nevlastní sestra od Slovince Damjana Kozole, Srpnová madona od Španěla Jonáse Trueba, turecké Maličkosti od Kıvançe Sezera, Monzun od Brita Hong Khaoua nebo Patrick od belgického Tima Mielantse. Kobrodukčním soutěžním filmem je Bulharsko-řecký snímek Otec od Kristiny Grozevové a Petara Valchanova. Ameriku zastupuje Marha Stephensová se snímkem Ke hvězdám, z Jižní Ameriky Muž budoucnosti od Felipe Ríosi. Na festivalu budou mít své zastoupení i Filipíny se snímkem Óda na nicotu od režisérky Dwein Baltazarové a Čína s jejich filmem Portrét mozaikou od Yixianga Zhaiou.

Co bude dál …

Po premiéře v Cannes se na karlovarském festivalu premiérově představí dlouho očekávaný dokument Forman vs Forman od Heleny Třeštíkové a Jakuba Hejny. Premiéru si odbude také restaurovaná verze Spalovače mrtvol Juraje Herze. Chybět nebude ani předpremiéra prvních dvou dílů minisérie z produkce HBO Bez vědomí. 

Vstupenky na filmy 

Koupit si můžete klasické vstupenky, které lze pořídit vždy jen na daný den nebo den následující. Dále pak budou k dispozici k zakoupení Festival Passy, které mají mnoho benefitů. Mezi nimi jsou například až tři vstupenky na tři různá festivalová představení zdarma, možnost rezervace SMS zprávou, vstup na tiskové konference v hotelu Thermal a mnoho dalšího. Vše lze pořídit na několika pokladnách v blízkém okolí festivalu.

Vstupenky 80 Kč / se slevou 60 Kč

Festival Pass: 

1 den 250 Kč / se slevou 200 Kč

2 dny 600 Kč / se slevou 450 Kč

5 dní 850 Kč / se slevou 600 Kč

Celý festival 1 200 Kč / se slevou 900 Kč

Vstup do kinosálů není povolen zvířatům, výjimku mají pouze asistenční psi jako doprovod pro handicapované návštěvníky festivalu.