To, že je Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary největší filmový festival v České republice a nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě možná dobře víte. Letos ale došlo k několika změnám, a tak si třeba tancovačku na Aeroportu budete muset nechat ujít.  

Když je příznivé počasí, raději si sedneme ven než trčet v uzavřeném prostoru. Letos to ale bude prostorově omezené. Alespoň z hlediska sledování filmů nebo návštěvy koncertů. Karlovarské letní kino je totiž zavřené. Podle vedení města je areál letního kina nepoužitelný a potřeboval by desetimilionovou investici, aby byl provozuschopný. Minulý rok o festivalu v tomto areálu vystupovala například Ewa Farna s doprovodem Karlovarského symfonického orchestru.

Letos na Dni Města Karlovy Vary a Karlovarského kraje v rámci festivalového týdne zazní Žbirkovy nejznámější skladby, mezi kterými najdeme například Čo bolí to přebolí nebo Len s ňou. Stejně jako minulý rok bude vystoupení doprovázeno Karlovarským symfonickým orchestrem. Z důvodů zření letního kina však koncert proběhne na Mlýnské kolonádě.

Jak je známo, je o filmovém festivalu v Karlových Varech celkem rušno. Většina návštěvníků se ráda vyrazí pobavit. K tomu sloužil 11 let takzvaný Aeroport. Místo, kde to každou festivalovou noc žilo. Každý rok byl Aeroport situován do nových prostor. Smutnou zprávou je, že podle oficiálních stránek Aeroportu letos party prostory neplánují. Milovníci tance si tak bohužel budou muset hledat jiné alternativy. Tipy na ně budete moci najít na našem Instagramu (story_cz).

Další zajímavostí je fakt, že bude přesunuta oblíbená Vodafone pláž, a to z důvodů oprav Vřídla, které probíhají od začátku května 2019. Vodafone pláž, kam si můžete přijít odpočinout a zahrát o různé ceny bude letos ve Dvořákových sadech naproti Hotelu Thermal. Kdo ví, třeba bude tohle místo pro pláž příhodnější.

Autor: Redakce Story