Jedním z hostů festivalové talk show Libora Boučka v IQOS Loungi byl i zpěvák David Kraus (39), který se rozpovídal o svém dětství a prozradil, že často trávil čas s Romy na ulici.

 Podle svých slov se tam naučil víc než ve škole a dodnes má mezi nimi spoustu kamarádů. Občas jim dokonce sloužil jako návnada na skinheady. „Skinheadi vždycky křičeli, že chtějí jít s nožema na cikány, tak jsem jim radil, ať jdou za mnou, že vím, kde je jich celé hnízdo. Jenže Romové jsou daleko lépe organizovaní, takže tam bylo asi osm set dětí z Karlína, které je tloukli lžičkami do hlavy, to mě bavilo. Jsem s Romy a světskýma dodnes v kontaktu,“ prozradil zpěvák, který vystupuje i s romskou skupinou Gipsy Brothers.

Zdroj: redakce Story 

Hosté V. Furdík a D. Kraus v IQOS Lounge

Má svůj karavan

Mimo to se občas snaží žít i podobným životem. „Mám karavan, a i když s ním necestuji, tak si na to hraji. Mám to rád. Chvilku bydlím v karavanu, chvilku se věnuji slepicím, kachnám, a to mě baví. S lidmi, které jsem na ulici poznal, jsem dodnes v kontaktu,“ tvrdí.

 Zdroj: redakce Story

Talk show

Neřeší banality 

Jeho aktuálním snem je hrát na etno festivalech a doufá, že si to splní. Aktivně také spolupracuje s organizací Alsa, která podporuje pacienty s ALS onemocněním. „Musím říct, že setkávání s nimi člověku změní pohled na některé banální problémy a uvědomí si, co je v životě opravdu důležité,“ říká.

Zdroj: redakce Story 

David Kraus

Redakce Story.cz