Pozvání do festivalové talk show Libora Boučka v IQOS Lounge přijali v úterý hned čtyři významní hosté, a to herečka Hana Vagnerová, výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha, programový ředitel Karel Och a také generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová. Povídání se neslo ve velmi veselém a uvolněném duchu.

Herečka Hana Vagnerová se hned na začátku přiznala, že trpí jednou obsesí, a to tou, že si všude s sebou už patnáct let vozí jeden kufr. „Pokaždé, ať jedu třeba jen na víkend, je narvaný k prasknutí. I když letím někam jen na dva dny, mám pokaždé nadváhu. Je to neuvěřitelný, ale všechny ty věci potřebuju, a tentokrát jsem z nich nepoužila vůbec nic,“ přiznala se smíchem.

Hana Vagnerová, Libor BoučekHana Vagnerová, Libor BoučekZdroj: Jan Hrdý / IQOS Lounge

A proč že to tak praktikuje? „Myslím, že to souvisí s tím, jak je můj život neorganizovaný a dost spontánní. Většinou nevím, co se bude dít příští měsíc, tak si to kompenzuji tím, že třeba potřebuju začít den stejně nebo potřebuju mít u sebe věci, které mám ráda. Takže ačkoli jsem jinak schopná žít ze dne na den, když někam jedu, přepadne mě panika, co kdyby pršelo? Co kdybych chtěla jít do opery? Co kdybych chtěla jít na ryby? Musím být připravená,“ vysvětlila, proč všechno rve do oblíbeného kufru a jede.

Právě s Hankou Vagnerovou se dostal Libor i na ožehavé téma, a to podvody na festivalu. Hanka totiž odvyprávěla příhodu, že kdysi s kolegyní Petrou Nesvačilovou přijela na karlovarský festival a podvodem se chtěla dostat na nějakou party, tak vytáhla ze svého kufru zmačkané šaty a dostala se do sekce „nejhorší šaty festivalu“. „Měla jsem je totálně sežvýkané a byla to hanba,“ smála se.

Hana Vagnerová, Kryštof Mucha, Karel OchHana Vagnerová, Kryštof Mucha, Karel OchZdroj: Jan Hrdý / IQOS Lounge

Libor přiznal, že v podvodech na festivalu jel kdysi taky a Kryštof Mucha potvrdil, že podobné věci se dějí i v roce 2023. „Byl jsem letos už na několika akcích a bylo tam neuvěřitelné množství lidí, kterým jsme před tím zamítli vstup, přesto tam byli,“ zaglosoval a pokračoval další historkou.

„My vše samozřejmě prověřujeme, ale musím na nás s Karlem Ochem přiznat strašnou věc, že jak jsme zjišťovali, kde a jak se lidé mohou dostat, tak jsme zjistili pár triků s páskami. A je to pár let zpátky, co jsme jeli jako každý rok na Zlaté glóby do Los Angeles, což je po Oscarech druhá nejvýznamnější akce, a tam nás nezvou na každou party. Ale my zkušení z Karlových Varů máme triky,“ popsal za hlasitého smíchu diváků.

„Jednou jsme tam nedostali pozvánky na dvě party, tak jsme řekli naší Táně: „Vezmi s sebou malé nůžky a lepenku, půjčíš si pásku, přestříhneme ji a přelepíme. A takhle jsme chodili na všechny večírky,“ přiznal Kryštof Mucha s tichým souhlasem Karla Ocha.

Hana Vagnerová, Kryštof Mucha, Karel Och, Andrea GontkovičováHana Vagnerová, Kryštof Mucha, Karel Och, Andrea GontkovičováZdroj: Jan Hrdý / IQOS Lounge

Ctí Jiřího Bartošku

Jako poslední pak vystoupila generální ředitelka Philip Morris ČR Andrea Gontkovičová, které dal Libor nelehkou otázku, s kým by se nejraději chtěla setkat na festivalu. „Stále mám asi největší úctu k panu prezidentovi karlovarského festivalu. Vyrůstala jsem v Československu a byla jsem malé děvče, když běžely seriály jako Sanitka apod. A už jako dítě jsem ho naplno vnímala. Když jsem ho pak viděla v přímém přenosu a zjistila, co všechno jeho řemeslo a postavení v čele festivalu obnáší, byla jsem v šoku. Opakovaně si sedám na zadek,“ přiznala s velkou úctou.