Zpěvák vystupující s kapelou Monkey Business, občasný filmový a televizní herec. Působil jako porotce talentové soutěže Superstar, tančil v populárním pořadu StarDance. Aktuálně baví internet svými imitacemi cizích jazyků.

Jak dnes vnímáte svůj život?

Jelikož jsem měl v životě neuvěřitelné štěstí, že jsem poznal svou manželku Terezu a všechny členy kapely Monkey Business, tak svůj život vnímám velmi pozitivně. Navíc mám úžasné rodiče, kteří mi dali hodně.

Udělal byste něco jinak, něco změnil a proč?

Vlastně ani ne. Nelituji asi ničeho, to je život. Dokonce nelituji ani svého prvního manželství. Bylo by jednoduché říct, že jsme se neměli brát, ale byla to jistá zkušenost a nelituji toho.

Kdo nebo co Vás nejvíc posunulo dopředu?                                

Velmi důležitý je můj kamarád Roman Holý. Dokáže ke mně být velice spravedlivý, ale i kritický.

Jak bojujete se stresem?

Jsem někdy celkem prchlivý a vznětlivý, občas s tím bojuji, na což mi dost pomáhá spánek. Ale pomáhá také pustit si nějaký dobrý film nebo muziku.

Je Vaše práce zároveň i Vaším hobby nebo máte nějaké koníčky, o kterých málokdo ví, nebo je třeba tolik neprezentujete?

Jedno z mých štěstí je, že mám skvělou práci a je to i mým hobby a zábavou. A jedno takové hobby navíc mám. Je to sbírání boomboxů, mám jich už dokonce padesát a musel jsem si kvůli tomu pronajmout místnost navíc J

Snažíte se svou tvorbou a činností Vaše publikum na koncertech i na sociálních sítích nějak pozitivně ovlivňovat? Šíříte osvětu, promlouváte lidem do duše, inspirujete, motivujete?

Já s lidmi nechci manipulovat, ačkoli bych asi mohl. Já chci lidi bavit, aby když přijdou na koncert, tak si užijou skvělou muziku a mým úkolem je, abych je dostal na svojí stranu od začátku do konce koncertu. My se s kapelou dotýkáme i některých vážnějších témat, jsou to taková naše pozastavení nad okolním světem. Ale zároveň to nikdy neděláme tak, že bychom někoho nabádali nebo kárali.

Vystupujete na koncertech a na sociálních sítích v „roli“ anebo je to Vaše opravdové já? 

Na koncertech je dobré, že mám kostým a ten mi hodně pomáhá, je pro mě důležité se převtělit do někoho trochu jiného. Ale všechno to jde ze mě. Nejsem člověk, který sleze z podia a ztratí svojí „bláznivost“. Myslím si, že takový jaký jsem na podiu, nebo na sociálních sitích, tak takový jsem ve skutečnosti. Taky mám úplně nejradši, když se mi podaří rozesmát mojí manželku nebo kamarády.

Kolik cizích jazyků opravdu ovládáte?

Velice slušně se domluvim anglicky, česky a trochu slovensky. Ale imitovat umím několik jazyků. Jen jsem byl líný a měl se je učit, protože ucho na to celkem asi mám. Základní databáze je angličtina a její přízvuky umím napodobit francouzštinu, němčinu, španělštinu, italštinu, japonštinu a finštinu a některé ostatní, ale ty jsou celkem težší na imitaci.

Kde a kdy se zrodil nápad na videa imitující cizí jazyky a přízvuk?

Bylo to zkraje začátku covid situace, byl jsem s rodinou doma a měl tedy dostatek času. Neustále jsme byli bombardováni zprávami typu noste roušky, myjte si ruce apod. Tak mě napadla tahle myšlenka. Udržovalo mě to v každodenní náplni a spolu s Terezou (manželkou) jsme to společně vymýšleli a točili. Mnohdy tam ve videu proběhly i naše dcery.

Vaše videa nyní baví celý internet, zaznamenal jste na ně nějakou neočekávanou nebo originální reakci?

Nejvíc mě překvapil a dojal pán, který mi poslal video svého syna, jak zpívá tu indiánskou písničku. Tuhle písničku mám spojenou s mým dědečkem Jirkou, který si jí vymyslel a zpíval jí mojí mamince, ta jí zpívala mě a já jí zpívám svým dcerám. Až v dopělosti jsme se dozvěděli, že se jedná o jeho vlastní tvorbu a ne orignální indiánskou píseň.

Záleží Vám na tom, co si myslí okolí či nikoliv? Proč?

Asi jak kdy a jak u čeho. Když jsem přesvědčený, že je něco perfektní, tak je mi asi jedno, že se to někomu nelíbí. Třeba když děláme něco s Monkey Business. Pak je ale ta druhá věc, že jsem se několikrát vyjádřil k nějaké společenské politické situaci a nějak se mi to vrátilo. Ale zároveň máme demokratickou společnost a máme právo se k něčemu vyjadřovat a měli bychom toho využívat. Pak jsou ale lidi, jejichž názorů si velice vážím. Je to moje rodina a moji kamarádi, jejich názor je velmi důležitý.

Co si myslíte o českém showbyznysu?

V první řade si myslím, že bychom měli přestat hodnoti ostatní lidi a více se zaměřit na sebe. Nemám rád paušalizování českého národa. Jsem tady moc rád a neumím si představit si, že bych žil někde jinde. Mám rád český humor a lidi. Hodnocení dělají všichni lidi na světě, například v Británii jsou bulvární média mnohem brutálnější, než v Čechách. Já osobně nemám problém s nikým. Je celkově lepší mluvit o lidech a věcech, které se mi líbí než o těch, které ne. Jsem spíše typický představitel klasické české hospody. Ideálně když je obložená dřevem a mají tam dobře ošetřené pivo. Pro mě je nejdůležitější jaký člověk je, než to co dělá. Mám zkrátka raději ty pozitivní věci.

Jak Vám koronavirus ovlivnil život? Došlo třeba na přehodnocování hodnotového žebříčku, změny návyků, zkoušení nových věcí?

Ne, naopak mě to utvrdilo v tom, jak skvělou práci mám a jak moc mi chybí kapela, fanoušci a přátelé. Je zároveň potřeba si uvědomit, že jsme přišli o velkou část svobody. Některá ukrojení svobody byla logická, ale některá byla trochu nesmyslná a my jsme se proti tomu vůbec nevymezili a nic neřekli. Celá země je v ekonomickém a společenském rozkladu a tedy na koronavirové situaci nevidím žádná pozitiva. To, že jsem byl soustředěně dva měsíce s dětmi doma je sice hezká věc, ale raději bych to zažil za úplně jiných okolností. Uvědomil jsem si, jak důležitá je svoboda a demokracie a jak důležité je se ozvat, když ji ztrácíme.

Tvořil jste v době karantény, nebo jste si užíval rodinný život? Jde to vlastně pod jednou střechou vše skloubit?

V průběhu karantény jsme tvořili texty pro novou desku, hlavně Roman ve studiu a my na dálku. Bude se jmenovat Freedom of sale a moc se těšíme.

Je něco, co byste na sobě chtěl změnit? Cokoliv od vzhledu až po třeba neřesti, kterých se neumíte vzdát (pokud takové jsou)?

já jsem byl kuřák a přešel jsem na IQOS. Z vlastní zkušenosti musím říct, že se mi lépe dýchá, ztratilo se ranní kašlání a neobtěžuji tolik svoje okolí. Baví mě i to, že jsem měl oblíbené cigarety a teď si můžu občas i střídat příchutě, někdy si od manželky dám i mentolovou příchuť.

Nejoblíbenější zpěvák/kapela: George Michael

Skladba, která mně pozitivně naladí: It must be love, Madness

Knížka, kterou jsem naposledy četl: Eric Tabery: Vládneme, nerušit: opoziční smlouva a její dědictví

Nejoblíbenější seriál: Stříbrná pila.

Můj každodenní rituál: Asi čištění zubů.