V poslední době patří mezi naše nejobsazovanější herečky, přesto nechybělo mnoho a Hana Vagnerová (38) se mohla věnovat úplně jinému oboru. Na gymnáziu patřila mezi premianty a přijali ji hned na tři vysoké školy – Matfyz, ekonomku a DAMU. Nakonec se rozhodla pro herectví a nelituje toho. Vhodné povolání pro sebe si zvolili i další dva hosté páteční talkshow Libora Boučka v IQOS Lounge, herečka a influencerka Ester Geislerová (37) a fotograf Benedikt Renč.

Hana Vagenrová


Zatímco někteří jdou ve stopách svých rodičů, jiní si volí vlastní cestu a snaží se v ní uspět. Jako třeba Hanka Vagnerová, kterou momentálně můžeme vidět ve filmu Matky. Ta opustila svět logiky a čísel a vrhla se do oboru, kde nikdy nemáte nic jistého. „Je pravda, že rodiče jsem tím šokovala. Táta vystudoval Matfyz, máma ekonomku, mně šla matika i fyzika a bylo to pro mě uklidňující, protože jsem měla pocit, že je to svět, který dává smysl a logiku, zatímco ten divadelní a nějak obecně i ten můj moc logiku nedávaly a pořád nedávají. Ale jsem ráda, že jsem se rozhodla, jak jsem se rozhodla,“ přiznala herečka. Jistotu ale nabírala delší dobu. „Matfyz byl přece jenom těžší, tak jsem si říkala, že půjdu na ekonomku, ale jak jsem nastoupila na DAMU, přišlo mi to jako ztráta času. Bylo mi osmnáct, byla jsem strašně drzá a přišla jsem bez objednání k panu doktorovi Vysoké školy ekonomické, zaťukala jsem na dveře a on se mě zeptal, zda máme schůzku. Já řekla, že v žádném případě, ale že je to důležité a odvyprávěla jsem mu, že jsem se dostala na DAMU a že určitě chápe, že nemůžu trávit čas na nějakých přednáškách, tak ať mi to odloží o rok. Odpověděl mi, že to nejde, protože se to v prváku nedělá, ale byla jsem tak neúprosná, že jsem nakonec odcházela s papírem, kde mi to o rok odložili. Pak už jsem tam nikdy nepřišla,“ rozesmála všechny přítomné Hanka a dodala, že to zpětně byla ta nejlepší volba, protože by z ní nikdy určitě dobrá ekonomka nebyla.

Neobvyklý zážitek

Ester GeislerováZdroj: redakce

Na herectví se vrhla i nejmladší z rodiny Geislerů Ester, která zavzpomínala na jeden zvláštní zážitek z filmového festivalu v Cannes. „V roce 2019 jsem tam byla s filmem Psi nenosí kalhoty a úplně čirou náhodou jsem se ocitla na jedné jachtě. Mám tam kamaráda, návrháře, který mi napsal, protože si všiml, že jsem tam, zda s ním nechci jít na jeden benefiční večer, který se v Cannes každoročně pořádá. Souhlasila jsem a on mi mimo jiné prozradil, že tam bude i Leonardo DiCaprio a další umělci. Já v té době konečně odhodila berle, měla jsem zlomenou nohu, a byla jsem ráda, že si konečně zase můžu vzít na premiéru filmu podpatky. Šli jsme na tu loď, kde bylo zajímavé pozorovat svět kolem, ale já se furt viděla na chalupě v holinkách, tancovala jsem a pak jsem tam někde zahlédla Adriena Brodyho. Díval se na mě a já vůbec nevěděla, co mu říct. Měla jsem takovou zvláštní pokoru a schovívavost. Od té doby přemýšlím, zda by nebylo dobré mít připravenou nějakou univerzální větu,“ svěřila se Ester.

Benedikt RenčZdroj: redakce
Jak ukořistit dobrý snímek

Mladší bratr režiséra Filipa Renče Ben je známým českým fotografem, který měl možnost fotit snad všechny význačné české osobnosti. Na filmovém festivalu má možnost zvěčňovat i ty zahraniční a Liborovi popsal, jak to probíhá. „Hodně záleží na tom, koho fotíme, co fotíme a kolik je na to času. Když fotíme nějaké zahraniční osobnosti, tak na to máme většinou tak pět minut. Já to stihnu obvykle za dvě, celebrita má radost, že je to tak rychlé, a začne sama vymýšlet, co by se dalo ještě fotit. Tehdy teprve začnu získávat ty zajímavé snímky,“ prozradil.

IQOS LoungeZdroj: redakce
Lucie Vodáková