Dalšími hosty festivalové talkshow Libora Boučka v IQOS Lounge se stali v pondělí herci Vladimír Polívka (32) a Patrik Děrgel (32). Pány pak doplnila jedna z našich nejúspěšnějších topmodelek Denisa Dvořáková (30), která zhodnotila, jak se Češi dokážou obléct na velké slavnostní události.

Říká se, že každá zkušenost, kterou získáte v zahraničí, je k nezaplacení a nepřímo to potvrdili i dva ze tří hostů Liborovy talkshow. Herec Vladimír Polívka se narodil ve Švýcarsku a má jak české, tak i francouzské občanství. Ve Francii strávil hodně času, protože tam žije velká část jeho rodiny, bydlí a pracuje ale v Česku. Že by se tam přestěhoval a zkoušel prorazit jako herec, o tom určitě neuvažuje. „Dělal jsem nějaké francouzské filmy, ale rozhodně to nejsou takové filmy, jak si je tady romantizujeme. Neumím si představit, že bych se teď ve svých dvaatřiceti letech sebral, odcestoval do Francie a začal znovu od začátku, to se mi nějak příčí. Navíc ta konkurence je tam obrovská, prorazit tam je téměř nemožné. Žije tam devadesát tři milionu lidí ne-li víc, my tu máme jedenáct milionů lidí a už tak to není legrace dělat věci, které vás zajímají nebo jsou dobré. Pár jedincům se to podaří, ale stejně hrajete východní gangstery nebo jako Karel Dobrý či Karel Roden zlouna. Faktem ale pořád zůstává, že si vybírají oni vás, ne vy je, a tady si můžu vybírat já. Byla k tomu docela zajímavá cesta, tak proč ji opouštět,“ svěřil se herec.

Vladimír PolívkaVladimír PolívkaZdroj: Redakce

Na večírky se umíme oblékat

I Denisa Dvořáková má jako topmodelka bohaté zkušenosti s prací a pobytem v zahraničí. Než zakotvila v Praze, pendlovala několik let mezi Bratislavou, New Yorkem a dalšími evropskými městy. Měla možnost se mnohokrát zúčastnit různých galavečerů a noblesních večírků, na které je striktně stanoven dress code a pro Libora zhodnotila zahajovací večírek filmového festivalu. „Myslím, že tady máme velmi šikovné stylisty, kteří umějí každému poradit, co mu sluší, a vědí, na jakou událost se jak obléknout, protože každá událost má svůj dress code. Na zahajovacím večírku to, myslím, všem slušelo. Nechci být konkrétní, ale řeknu, že někdo to možná lehce přehnal, ale zase pokud se v takové róbě cítí člověk dobře, potom to i dobře vypadá a tohle byl zrovna ten případ. Ta osoba si to užívala a dobře věděla, co dělá, když ty šaty zvolila,“ narážela Denisa na róbu Jitky Čvančarové, která si pro ceremoniál vybrala extravagantní modré šaty s obřím dekoltem.

Denisa DvořákováDenisa DvořákováZdroj: Redakce

Životní rozhodnutí

Patrik Děrgel přijel letos na filmový festival do Varů jen na otočku a důvod k tomu měl prozaický. Jak přiznal, dnes musí být v Praze, protože jde podepsat výpověď z Národního divadla. Tato informace zaskočila i Libora, který na to reagoval tím, jestli si to Patrik dobře rozmyslel, protože taková výpověď se podává jen jednou za život. „Ano, rozmyslel. Už jsem jim to i řekl,“ přiznal, pak ale dodal, že měl asi ještě mlčet a neříkat to veřejně. „Teď už to ale zpátky nevezmu, tak pojďme dál,“ stočil hovor jinam.