Casey Affleck, mladší bratr Bena Afflecka, držitel Ceny prezidenta MFF KV a Oscara se vrací do Karlových Varů. Festival navštívil již před dvěma lety, letos se vrací, aby předvedl svůj nový film.  

V roce 2017 jsme na festivale kromě Umy Thurman přivítali i herce, scénáristu, režiséra a producenta Caseyho Afflecka, který získal Oscara i Zlatý glóbus za hlavní roli ve filmu Místo u moře. Jeho herecká všestrannost je vidět ve filmech různých žánrů. Zahrál si například ve sci-fi režiséra Christophera Nolana Interstellar, trilogii Stevena Soderbergha Dannyho parťáci nebo kriminálním dramatu Triple 9.

Na letošním filmovém festivalu představí snímek Světlo mého života, který sám napsal, režíroval, produkoval, a dokonce si i zahrál hlavní roli.

Snímek je zasazen do antiutopické společnosti, ve které následkem neznámé choroby vymřely téměř všechny ženy. Casey Affleck zde hraje osamoceného otce putujícího krajinou se svým jedenáctiletým potomkem, kterého ztvárnil nový herecký talent Anna Pniowsky. Cílem těchto dvou je přežít. Jak se jim bude v jejich cestě světem dařit?

Film trvá 119 minut a během festivalového týdne se bude hrát hned třikrát, a to v neděli, úterý a pátek.

autor: Redakce Story