Opálený vzhled je sice fajn, ale naše pleť velmi trpí už samotným horkem, natož náporem slunečních paprsků. V jaké míře se dehydratace projeví na pokožce, závisí sice na jejím typu, struktuře i stáří, ale každopádně je nežádoucí.

Suchá kůže může být příčinou špatné životosprávy a vlivů vnějšího prostře- dí, přemíry opalování a suchého klimatizovaného vzduchu a minimálně dva poslední jmenované nás v dalších měsících čekají nepřetržitě. V případě dehydratace pleti se objevují suchá místa, šupinky a dochází ke zvýšenému výskytu vrásek.

Dehydrovaná pleť má větší tendenci se mastit a lesknout. Po slunění je tak dobré používat především hodně hydratační krémy, které zaručí závlahu, ale také péči, která obsahuje např. kyselinu hyaluronovou – ta kromě hydratace zajistí také obnovu obranyschopnosti pleti.

Na léto je lepší volit lehčí textury krému nebo tzv. gel-krémy, dále byste ale určitě měla alespoň na noc (záleží na typu pleti) používat sérum a dvakrát týdně masku. Skvělé jsou i osvěžující „spršky" v podobě minerální vody nebo mlhy s pleťovou vodou, které se postarají o okamžité zklidnění a tonizaci.