Celebrity mají nové hobby! Na Facebooku a Instagramu zveřejňují své vtipné grimasy. Inspirací pro ně byl dlouho očekávání druhý díl trháku Zoolander, který si dělá legraci ze světa showbyznysu a v němž si nezapomene vyfotit Justin Bieber svou selfie ani před smrtí.

Tzv. "zelfie" má na svědomí bývalá modelka Eva Jasanovská a ředitelka módního časopisu Lucie Janotová, které si založily blog Bobovibe. "Bobozelfie nafotilo pár celebrit v čele s televizním párem Kateřinou Hrachovcovou a Petrem Čtvrtníčkem nebo Evou Decastelo, a začalo tak novou výzvu na sociální sítích. Cílem výzvy, nebo chcete-li challenge, je vyfotit se v co nejméně přirozené modelkovské póze, vytvořit co nejlepší výraz a la "modrá ocel" podle filmu Zoolander, fotografii dát na svůj instagram či facebook a nominovat dalšího," prozradila vyzyvatelka a spolumajitelka Eva Jasanovská.

Výzva se prý mezi českými celebritami šíří velkou rychlostí. A kdo z českých celebrit si ze sebe již dokázal udělat legraci? Mezi prvními byla například Diana Kobzanová a Pavel Novotný. Nejoblíbenější zelfie na počty lajků je zatím Jitky Nováčkové, Michaely Ochotské či Lucie Křížkové. Zelfiemánie chytla i lidi z módní branže, návrhářku Ivanu Mentlovou nebo stylistu Filipa Vaňka a mnoho dalších.