Máte doma boty, které již nenosíte a zdá se vám škoda je vyhodit do popelnice? Dejte jim druhou šanci a prostřednictvím charitativního projektu Shoes4Life je darujte lidem z rozvojových zemí. 

Do projektu se nově zapojila i německá módní značka CAMP DAVID a ve svých prodejnách vytvořila sběrná místa. Desítky párů kopaček již daroval fotbalista Vladimír Šmicer a Horst Siegl, projekt podpořily i modelky Aneta Vignerová nebo Monika Leová. Nepotřebné kozačky se rozhodly dokonce vydražit. Výtěžek půjde na nákup nových tenisek pro filipínské děti.

Módní značka nabídne ve svých prodejnách v Česku sběrná místa, na která budou moci lidí přinášet nepotřebné boty. „Strašně mě tento projekt nadchl, je opravdu originální a smysluplný. Mám doma vážně hodně bot, ale přitom jich nosím jen několik. Lodičky nosím jen na akce a galavečery, jinak dávám přednost pohodlí. Nejradši mám bílé plátěné conversky. Doufám, že mé boty někomu udělají radost a pomohou tam, kde je potřeba," řekla Monika Leová, která se rozhodla věnovat boty i do dražby.

Stejně jako modelka Aneta Vignerová. Ta přišla projekt podpořit se svým přítelem Michalem Zemanem. „V dnešní době má doma každý dvoje boty do fitka, na běhání, na chození, na doma. A ty nepotřebné pak vyhodí. V některých zemích jsou přitom vzácným zbožím. Chceme proto upozornit, že existuje tento projekt a vybídnout co nejvíce lidí, aby nepotřebné boty věnovali na dobrou věc a pomohli," uvedla Aneta Vignerová, která nejraději nosí boty na úplně ploché podrážce.

Více o projektu na www.shoes4life.cz.