Starost o zuby a dásně je nezbytná nejen u lidí, ale také u psů a koček. Snadno u nich totiž může vzniknout zubní kámen nebo zánět dásní, na který upozorňuje zápach z tlamy. Pokud se stav dlouhodobě neléčí, může dojít až k uvolňování zubů ze zubního lůžka spojeným s bolestmi a problémy s příjmem potravy.

Hrozí také rozšíření infekce do dalších částí těla. Na zubech se neustále tvoří bakteriální povlak, tedy zubní plak. Když plak kalficikuje, stává se z něj zubní kámen. Ten je častým problémem zejména starších psů a koček. Ohrožena jsou přitom nejvíce malá plemena. Zatímco zubní plak lze odstranit doma, zubní kámen musí být odstraněn veterinářem pomocí ultrazvuku.

Neléčený zubní kámen může způsobit poškození spodní části zubů a mít za následek jejich ztrátu. Aby nedošlo k poslednímu stádiu, je potřebná prevence. Zubní plak lze odstranit kartáčkem, pomáhají proti němu do jisté míry i žvýkací kosti. Domácí zvířata ovšem upřednostňují ke žvýkání pouze jednu stranu zubů. Tímto způsobem se proto neočistí všechny zuby ani mezizubní prostory.

Ideálním prostředkem je proto přípravek PlagueOffTM Dental Bites se speciální mořskou řasou Ascophyllum nodosum, který působí proti tvorbě plaku systematicky ve slinách a souběžně redukuje zubní kámen a potlačuje zápach z tlamy. Přípravek se podává jako pamlsek. K dostání je také jako prášek do krmení PlagueOffTM Cat nebo PlagueOffTM Animal.

PlagueOffTM Dental Bites – 249 Kč za 60 g, 339 Kč za 150 g

PlagueOffTM Cat – 488 Kč za 40 g

PlagueOffTM Animal – 488 Kč za 40 g, 1450 Kč za 180 g

www.alavis.cz

Soutěžit můžete ZDE