Od 10.2. 2016 se v pražských Letňanech otevřou brány výstavy Titanic. Světově úspěšná expozice mapuje kompletní osud slavné lodi od úplného začátku až po její zánik a potopení na dno oceánu. V rámci výstavy si mohou návštěvníci projít autentické kajuty všech tříd, strojovny, jidelní části a další zajímavá místa. Zajímavé jsou také artefakty pocházející přímo z vraku Titanicu, které byly přímo pro výstavu vyzvednuty ze dna Atlantiku. Výstavu již ve světě vidělo přes deset milionů návštěvníků.

Titanic byl ve své době největší osobní parník světa. Byl určen pro převoz cestujících a pošty mezi Evropou a Severní Amerikou. Právě ohromné transatlantické parníky symbolizovaly velkolepý rozvoj techniky a nástup nových technologií. Titanic však ztroskotal ve vodách Atlantiku již během své první plavby dne 15. dubna 1912. Zahynulo na něm přes 1500 osob.

Každý návštěvník při vstupu na výstavu dostane boarding pass – palubní vstupenku. Díky této vstupence s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku v době jeho katastrofy byl, prožije celou prohlídku výstavy jako jeden z cestujících na palubě. Uvidí stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku na dně oceánu. Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán a osobní předměty cestujících, jako jsou šperky, kabelky i části oblečení. Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny nebo jídelny návštěvníci nasají atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století. Zažijí nádheru dobových interiérů i hluk strojoven a dotknou se osudného ledovce.

Vstupenky na výstavu lze zakupovat na místě nebo v síti Ticketportal.

Vyhrajte dvě vstupenky na výstavu Titanic, která se od 10.2. otevře v PVA EXPO Letňany Praha. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. 

Soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.