Studio Viabel se jako jediné u nás specializuje na navrhování a zařizování dětských pokojů. Před začátkem školy se věnuje hlavně koutům pro malé i velké studenty.

„Vždycky se najde pár tipů, jak dětem jejich pracovní místo vylepšit, i když je pokojíček malý, a musí se o něj třeba dělit sourozenci," říká Šárka Richtrová ze studia Viabel, které se na navrhování a zařizování dětských a studentských pokojů specializuje už více než deset let. Podle jejích zkušeností je nejlepší investicí nábytek, který funguje jako stavebnice a lze k němu snadno dodávat další prvky. Pokojíček tak může růst spolu s dětmi.

Jak vybrat stůl pro prvňáčka?
„Zejména u prvňáčka a menších školních dětí se vyplatí uvážit, jestli se ke stolu vejde i židle pro mámu nebo tátu: jinak budete s psaním úkolů zbytečně zápasit za vysokým kuchyňským stolem," říká Šárka Richtrová, která si oblíbila španělský nábytek značky Asoral – z dřevěného masivu, takže vydrží pěkný mnoho let, s možností postupného dokupování dalších prvků tak, jak děti rostou. Nábytek je navíc k mání ve škále čtyřiadvaceti pastelových barev, ze kterých lze vytvářet krásně sladěné kombinace.

Zdroj: Archiv

Válecí zóny pro větší studenty
Zatímco malí školáci rodičovskou pomoc potřebují a často i sami vyžadují, u větších ratolestí je situace jiná. „Větší děti se už neučí jen u stolu, takže velmi ocení „válecí zónu" s nábytkem určeným k pohodlnému studiu, hře nebo relaxaci. Velmi oblíbené jsou např. barevné sedáky typu Bool, připomínající velký tenisový míček, " radí specialistka na dětské bydlení. Radost větším dětem obvykle udělají v pokoji i tlumenější a méně „dětské" barvy a naprostým hitem bývá vysoká postel, která jim navíc v pokojíku ušetří mnoho vzácného místa: při šikovném řešení lze ostatně pracovní kout umístit právě pod ní.

Zdroj: Archiv

Studium pro sourozence
V pokojíčku sourozenců či dvojčat se vždy vyplatí pracovní zóny alespoň opticky či barevně rozdělit, aby se zabránilo zbytečným strkanicím o to, kde je ještě „moje" a kde „tvoje".

Chytrá úložiště
Zásadním předpokladem pro zdárné studium je dostatek úložných prostor na učebnice a školní potřeby. Oblíbené jsou jezdící kontejnery, ale uplatní se třeba i skryté šuplíky ve schodech k vysoké posteli. Výborně slouží i hranaté boxy k zavěšení na kraj stolu, na hranu skříňky nebo postele. Na očích a hezky uspořádané tu mohou čekat pastelky, pravítka a další drobnosti či hračky.

Zdroj: Archiv

Zábavná tabule
Skvělým doplňkem je také magnetická tabule, která dětem poslouží jako připomínač, organizér i galerie. Dobře se na ní uplatní rozvrh hodin, oblíbené fotografie a lze ji využít i jako nenásilnou učební pomůcku. Tabule v podobě kytičky, obdélníku s oblými rohy nebo dlouhých pásků navíc studijní koutek krásně zútulní.

Zdroj: Archiv

Barvy, které pomáhají
Svou roli hrají i zvolené barvy: studiu prý svědčí žlutá, ale i modrá nebo zelená. Zatímco první jasná barva aktivizuje, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje paměť a potlačuje chvilkovou únavu, druhé dvě napomáhají lepšímu soustředění – ideální je tedy jejich vyvážená kombinace.

V holčičím pokojíku se uplatní i všechny odstíny růžové, od cukrátkové, přes pudrovou až po svítivě lízátkovou – uvedené odstíny jsou teď nejen módní, ale mají v pokojíčku i harmonizační a uklidňující efekt. A vyhýbat se nemusíme ani univerzální bílé, oblázkově šedé nebo barvě tyrkysové: právě ta prý podporuje spontaneitu a lze jí tak rozveselit pokojíček méně smělých dětí.

Zdroj: Archiv

Drobnosti pro radost
Radost a zároveň dobrou službu udělají dětem i drobné doplňky jako třeba magnetické tabule ve tvaru kytiček nebo dlouhých pásů, na které lze zavěsit rozvrh hodin nebo lístky s důležitými úkoly, které tak budou k lepšímu zapamatování hezky na očích. Potěší i pěkné magnetky v podobě hvězdiček nebo kytiček, veselé nálepky, nové úchytky a další užitečné drobnosti.

Zdroj: Archiv

O zařizování studijních koutů i o nabídce doplňků, které lze ve studiu Viabel pořídit, se dozvíte zde. V sekci věnovanou akcím a novinkám také najdete odpověď na soutěžní otázku.

O co hrajeme?

Tři z vás získají voucher v hodnotě 800 Kč na nákup doplňků do dětských pokojíčku. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. 

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.