Už 94 let si pochutnáváme na barevném želé ve tvaru medvídků, kteří doslova dobyli srdce lidí na celém světě. Neustále vymýšlíme nejrůznější způsoby, jak je kromě konzumace využít. Fenomén želatinových medvídků vznikl v Německu v roce 1922, kde je začala vyrábět firma HARIBO ve městě Bonn. K jejich vytvoření inspirovali cukráře Hanse Riegela tančící medvědi na poutích. Zlatí medvídci HARIBO GOLDBÄREN jsou bezesporu stěžejním produktem společnosti a úspěšně se prodávají po celém světě.

A co všechno jsou vlastně lidé schopni z želatinových medvídků vymyslet? Častým způsobem je samozřejmě jejich využití v různých dezertech a sladkostech, kde slouží jako dekorace nebo přísada. Řeč je o dortech, cupcakes, sušenkách, zmrzlinách apod. Samostatnou kapitolou jsou pak gumové kelímky, tvořené z rozpuštěných medvídků. Medvídky používáme i ke zdobení svého okolí či sebe sama. Mezi domácími dekoracemi se objevují lampičky či lustry zdobené medvídky. K parádění si pak lidé vytváří i nejrůznější medvídkovou bižuterii.

Jak vytvořit náramek z želatinových medvídků?

Haribo - soutěžZdroj: RedakcePřipravte si:
Několik Zlatých medvídků HARIBO (nechte volně na vzduchu alespoň několik dní), bižuterní kleště, ketlovací nýty a dlouhé špendlíky podle počtu medvídků, řetízek se zavíráním a průhledný lak na nehty.

Jak na to:
Medvídka propíchněte dlouhým špendlíkem od středu hlavičky k jeho spodní části. Medvídka důkladně natřete ze všech stran průhledným lakem a zapíchněte jej do stabilního materiálu, kde může uschnout. Haribo - soutěžZdroj: RedakcePoté špendlík vyndejte a vyměňte jej za nýt, který vsuňte zespodu medvídka směrem nahoru k jeho hlavičce. Vrchní část nýtu vytvarujte do očka pomocí kleští. Pak už stačí připevnit medvídka na řetízek a očko uzavřít.

Kreativní obrázky pro děti

Připravte si:
Dvě balení Zlatých medvídků HARIBO, fix a papír.

Jak na to:
Zadejte dětem za úkol namalovat na papír nejrůznější obrázky, které „vybarví" a doplní pomocí gumových medvídků. U menších dětí dbejte na to, aby si procvičovaly reálné barvy – sluníčko je žluté, strom zase zelený. Stejně tak mohou vytvářet obrázky bez fixu, pouze ze samotných medvídků. Ať zkusí například pestrobarevný květ, motýla či stromy v barvách podzimu.

Haribo - soutěžZdroj: Redakce

Vychutnejte si spolu s dětmi HARIBO GOLDBÄREN MINIS – tradiční barevné medvídky balené v malých sáčcích pro lepší kontrolu porcí. V každém z nich nalezete směs bonbónů různých příchutí – pomerančové a jahodové, sladké malinové, nakyslé citronové a jablkové nebo exotické ananasové. S vlastním minibalením už nikdy nebudete muset zápasit s ostatními o posledního medvídka!

O co hrajeme?

Tři z vás získají balíčky HARIBO GOLDBÄREN MINIS. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete na stránkách www.haribo.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.