K létu neodmyslitelně patří slunce, pohoda s přáteli a především dobré jídlo. Nechte se zlákat chutí Francie a sáhněte po kvalitní dijonské hořčici s tradicí od roku 1816. Vyzkoušejte letošní novinku -Provensálskou hořčici s příchutí středomořské zeleniny nebo jednu z tradičních hořčic Bornier.

Hořčice Bornier jsou ideálním doplňkem do studené i teplé kuchyně, zejména pak k letnímu grilování. Na výrobu hořčice Bornier se vždy používají pouze přírodní ingredience. Tradičními postupy se hořčice Bornier vyrábí z kvalitních hořčičných semínek bez konzervačních látek, díky čemuž získává svou pravou jedinečnou francouzskou chuť.

Provensálská
S provensálskou příchutí přináší Bornier na český trh novou recepturu francouzské hořčice. Snoubí se v ní dvě tak typicky francouzské chutě a to dijonské hořčice a prosluněných provensálských bylinek. Skvěle se hodí nejen ke středomořské kuchyni, kde zvýrazní chuť ryb, masových omáček, salátových dresinků a grilované zeleniny, ale vzhledem k její jemnější chuti je vhodná pro širokou paletu grilovaných pokrmů.

Dijon
Dijonská hořčice nejvyšší kvality je v současné době považována za symbol vysoké, francouzské gastronomie. Vyrábí se tradičním postupem kombinací hnědých hořčičných semínek a octu, to vše zajišťuje originální dráždivou a štiplavou chuť. Dodává chuť omáčkám na maso, dresinkům a dipům. Výborně se hodí k nakládání mas při grilování nebo do salátů.

Francouzské hořčice Bornier

Medová
Medová hořčice Bornier je unikátní kombinací původní francouzské hořčice smíchané se skutečným medem. Vynikající, jemně nasládlou chuť zaručuje 10% obsah medu. Jemná a nasládlá hořčice obzvláštní chuť sendvičů, omáček a salátových dresinků, ale výborně se hodí také ke grilovanému masu.

Hrubozrnná
Hrubozrnná hořčice je spojení jedinečné receptury dijonské hořčice za použití celých hořčičných semínek. Charakterizována je svou jemně pikantní a nakyslou chutí křupavých semínek. Báječně křupavou a pronikavou chuť oceníte například v salátovém dresinku, nebo jako křupavou přísadu do masových marinád.

Hořčice Bornier jsou k dostání ve skleněných amforách v různých velikostech. Díky skleněným amforám si dlouhodobě uchovávají nezměněné aroma a chuť hořčice.

Příklady možných receptů s využitím tradičních, francouzských hořčic Bornier naleznete na www.bornier.cz.

SOUTĚŽ
Nechte se zlákat chutí Francie a vyhrajte jeden ze čtyř balíčků hořčic Bornier v hodnotě 400 korun.
Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při losování. 

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.