Již starověké národy znaly blahodárné účinky kozího mléka na pleť a zdraví obecně. Starořecký lékař Hippokrates používal kozí mléko jako lék proti mnoha nemocem. Dokonce se vypráví legenda, že Zeus získal svou pověstnou sílu právě díky pravidelné konzumaci kozího mléka.

A čím je kozí mléko tak prospěšné? Právě svým jedinečným složením. Obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny jako kasein, globulin nebo albumin, ale je také bohaté na minerální látky jako vápník, hořčík, draslík a fosfor nebo vitamíny A, B1, B2,B12, C, D, E, ale i lehce stravitelné tuky. Kromě toho obsahuje AHA kyseliny (konkrétně kyselinu mléčnou a citrónovou) a kyselinu listovou, které hydratují a zvláčňují i vysušenou pokožku a navíc mají antibakteriální účinek. Kozí mléko je také bohaté na antioxidanty, ceramidy či koenzym Q10, které bojují proti známkám únavy a stárnutí pleti. Složení kozího mléka způsobuje, že při jeho konzumaci je naše tělo chráněno před škodlivými vlivy životního prostředí a celou řadou nemocí. Je méně tučné než kravské, proto se pije při redukční dietě. Kozí mléko obsahuje velmi malé množství alfa S1 kaseinu, proto jej mohou pít i lidé s intolerancí laktózy. Pro kosmetické účely se využívají hlavně dvě složky kozího mléka, a to tuk a syrovátka.

Proč se kozí mléko používá v kosmetice?

Kosmetika s kozím mlékem nedráždí a naopak zklidňuje, proto je velmi vhodná pro citlivou a alergickou pleť. Hojně se používá k léčbě ekzémů, lupénky a různých vyrážek. Je vhodná i pro problematickou pleť se sklonem k tvorbě akné. Obsažené látky pomáhají zmírňovat vznik vrásek a další projevy stárnutí pokožky. Je ideální pro regeneraci, zvláčnění a dodání pružnosti pleti, napomáhá korigovat drobné defekty pleti. Kozí mléko účinně působí i na spálení od sluníčka, protože dokáže zklidnit popálení a podporuje regeneraci kůže. Účinky: léčí ekzémy a vyrážky, mírní projevy akné, dodává hydrataci vysušené pokožce, rozjasňuje a zvláčňuje,,podporuje regeneraci pokožky, mírní projevy stárnutí pleti,stabilizuje pH pokožky.

Kdo je Vivaco?

Společnost Vivaco působí na českém trhu již od roku 2001. Ryze česká firma vyrábí všechny své produkty v České republice. Má tedy dlouholeté zkušenosti s výrobou kvalitní pleťové, vlasové, tělové i koupelové kosmetiky. Věří, že žít v souladu s přírodou je přirozená potřeba každého člověka. Proto se snaží vytvářet originální produkty vycházející z tradičních, generacemi prověřených postupů, které jsou obohaceny o nejnovější poznatky moderní vědy. Vivaco je držitelem certifikátu Nadace český lev, který je udělován ověřeným firmám, které vyrábí své produkty na území České republiky a zároveň spolupracují s dalšími českými dodavateli, vlastní je občané ČR a zde také daní svůj zisk. Toto ocenění uděluje nezisková nadace s cílem podpořit české výrobce v boji se zahraniční konkurencí a zvýšit zájem spotřebitelů o domácí výrobky. Přírodní kosmetiku Vivaco nyní můžete zakoupit na e-shopu Vivaco, v podnikové prodejně v Olomouci nebo v partnerských prodejnách a lékárnách.

Svým zákazníkům chce Vivaco nabídnout jen to nejlepší, co příroda nabízí. V kosmetice využívá firma příznivých účinků arganového oleje, výtažků z kozího mléka, hadího jedu, konopného oleje, Aloe Vera, mandlového oleje apod. Každá z těchto surovin je výjimečná a má jedinečné účinky na lidské zdraví. Převzali tradiční recepturu mandlového krému, který milovaly už naše babičky. Oblíbené jsou i masážní gely Pferde balsam s kaštanem koňským, které přináší úlevu při potížích s revmatismem a křečovými žilami i při bolestech kloubů a svalů. Jako první přišlo Vivaco na český trh s technologií syntetického hadího jedu, který má podobné účinky jako botox, ale na rozdíl od něj dokáže vyhlazovat vrásky bez narušení obličejových svalů a mimiky. Firma Vivaco minimalizuje negativní dopady podnikání na společnost i přírodu. Za studena lisovaný bio arganový olej odebírá přímo ze ženské manufaktury Kooperative Femalle ve městě Essaouira. Podporujeme tak ženy chudé oblasti Maroka v duchu zásady fair trade. Vivaco také usiluje o to, aby obaly jejich výrobků byly co nejšetrnější k životnímu prostředí, proto používá recyklovatelné materiály. V souladu se zdravým životním stylem a environmentální odpovědností se orientují na vysoce kvalitní přírodní kosmetiku. Minimalizují podíl nežádoucích chemických látek, jako jsou parabeny, umělá barviva a přebytečná parfemace. Respektují přirozenou sílu a energii přírody a snaží se vám ji předávat v každém z jejich výrobků.

O co hrajeme?

Tři z vás získají dárkový koš přírodní kosmetiky Vivaco, který obsahuje: VIVAPHARM Kozí mléčný sprchový gel (400 ml), VIVAPHARM Kozí krém na ruce (100 ml), VIVAPHARM Kozí výživný pleťový krém (50 ml), aromatickou čajovou svíčka a masážní žínka. Originální receptura s vysokým obsahem vysokým obsahem proteinů, je určena pro normální a suchou plet.

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápověda na www.vivaco.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.