Oáza klidu na malebné strání v pražské Troji je tím správným místem, kde si odpočinete od každodenního shonu. V magické zahradě s dvaadvaceti tisíci druhy rostlin naleznete rozsáhlé venkovní expoziční plochy, Japonskou zahradu i památkově chráněnou kapli sv. Kláry. Ta se tyčí nad stejnojmennou vinicí, z jejichž hroznů se vyrábí víno, které ochutnáte pouze v trojské zahradě.

Botanická zahrada, to je i skleník Fata Morgana, moderní stavba s neobvyklým esovitým půdorysem. Projděte se tropickými  lesy nebo polopouští, zastavte se na Madagaskaru či v mexické jeskyni u cizokrajných ryb… Ty žijí v největší sladkovodní nádrži v České republice, která je rozdělená na dvě části – flóru a faunu Starého a Nového světa. Splňte si svůj sen a vydejte se na dobrodružnou cestu kolem světa za jedno odpoledne.

Botanická zahrada je krásné místo v každém ročním období. Vstup do venkovních expozic je do konce února zdarma. Proto si vstupenky, které můžete vyhrát, nechte třeba na předjaří. Budete moci pozorovat probouzející se přírodu a první kvetoucí sněženky, zlaté talovíny nebo podléšky v severní části zahrady. Tam najdete i polopoušť plnou exotických sukulentů. Za pozornost stojí také les nad strání, kterým projdete, pokud chcete navštívit Ornamentální zahradu. Tam obdivujte květy jasmínů nahokvětých, kdoulovce a krásně rozkvetlé vřesoviště podél viniční zdi. Nezapomeňte ani na Japonskou zahradu, ve které najdete stálezelené dřeviny. Jestliže si budete chtít po procházce odpočinout, zamiřte do viničního domku a dejte si sklenku dobrého vína.

V botanické zahradě se koná řada zajímavých akcí a výstav. Jednou z nich je již tradiční výstava orchidejí (4. – 20. 3), která letos nese název Orchideje – královny opylovacích triků. Novinkou výstavy budou zajímavé a neotřelé vazby tropických rostlin a orchidejí od žáků 3. ročníku České zahradnické akademie Mělník. Součástí výstavy bude i prodej orchidejí a poradna, jak rostliny pěstovat. Orchideje do aranžmá a prodej zajistí firma Pokojovky.cz.

Počet pěstovaných druhů: 22 000 (z toho asi 5000 ve sklenících)

Tři z vás mají požnost získat rodinné vstupné. Stačí když správně odpovíte na soutěžní otázku a budete mít trochu štěstí. Nápovědu najdete na www.botanicka.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami