S partou nadšených tatínků a dětmi do hor nebo k vodě?  V posledních letech stále oblíbenější činnost mužů, kteří se alespoň na pár dní rozhodli vzít rodičovství do vlastních rukou. Vezměte batoh, děti, dobrou náladu a vyrazte někam daleko od domovaa starostlivých maminek.  

Zábavu jako z kultovního filmu S tebou mě baví svět můžete zažít na horské expedici Apalucha (jak jí ve filmu bylo přezdíváno) nebo třeba na letní chatě blízko u vody. Fantazii se meze nekladou. „Zatím takové akce organizujeme v menší partě tatínků, ale zájem
o podobné výlety v Česku se zvyšuje,"uvádí o tatínkovských „spanilých jízdách" s dětmi Michal Stehlík, který již několik podobných expedicí Apalucha zažil, organizoval a informuje o nich i na svém blogu.

Nápad jezdit s dětmi na dovolené vyplynul ze životní situace. „Celé to vzniklo pozvolně. Už od mládí jsme jezdívali s kamarády v letních měsících na tzv. „čundry" do přírody, na hory a kam se dalo.  Tyto výpravy a akce jsme samozřejmě zachovali, ale poté co jsme se všichni oženili a máme děti, nás napadlo, že bychom mohli uskutečnit něco i pro naše děti, aby poznaly i jiný druh zábavy, než klasickou rodinnou dovolenou," říká s úsměvem Michal Stehlík.

Ohlas tatínků byl dokonce tak kladný, že před čtyřmi lety vyjeli na první ročník expedice Apalucha. „Vybereme vždy nějaký kout naší země, objednáme chalupu pro potřebný počet osob a základ expedice je hotov. Poté ještě s kamarády ladíme denní programy a zábavu pro děti. Každý rok jezdíme na jiné místo, abychom dětem ukázali různé kouty naší země. Táboříme venku, spíme pod stanem, někdy i pod širákem, děláme sportovní dny, vyjížďky na kolech a na koních," popisuje průběh expedicí Stehlík.

Zlaté Kolečka zpříjemní nejeden výlet.

Zlaté výlety

Evergreenem tatínkovských „spanilých jízd" bývají bojovky a nejrůznější sportovní soutěže, na jejichž konci by měla na vítěze čekat sladká odměna. Ideálním řešením mohou být Zlaté Sušenky nebo Zlaté Kolečka, na výběr přitom máte hned z několika druhů.

Podpoře aktivit nadšených otců s dětmi se věnuje web vyletyzlate.cz, kde najdete řadu zajímavých tipů na to, kam s nejmenšími vyrazit a co všechno přibalit na expedici do kufru. Maminkám zase poradíme, jak si co nejlépe užít volný čas, kdy jsou tatínkové na cestách. Dozvíte se také, jak tráví volný čas s dětmi ambasadoři naší expedice, aktivní otcové a známí podnikatelé, Mikoláš Tuček, Petr Kasa a Patrik Zandl. Ve fotosoutěži pak budete moci sdílet své zážitky ze společných akcí a soutěžit o balíčky produktů Zlaté či poukaz na víkendový pobyt dle vlastního výběru  v hodnotě 5000 Kč, na který můžete vyrazit s celou rodinou.

Více informací najdete na www.vyletyzlate.cz

Výherci:

Martin K., Praha

Soňa P., Ostrava-Hrabůvka

Marie M., Havlíčkův Brod