… když se zakladatel (říkejme mu „profesor A") kvůli své nové práci přestěhoval z Londýna do New Yorku. Během svého pobytu ve „Velkém jablku" se po uši zamiloval do lahodné chuti bubble tea. Po svém návratu do Londýna objevil profesor A věc, která mu změnila život. Přišel na to, že evoluce čaje neboli „tea - voluce", jak ji sám nazval, nepronikla do krásného zeleného kraje, tedy na stejné místo, kde je pití čaje národní tradicí.

Inspirován a trpící nedostatkem bubble tea se náš hrdina rozhodl udělat krok, který by zaplnil tuto obrovskou díru na časové ose tea - voluce. Jeho „žízeň" po vědomostech jej dohanala až na Tchaj-wan, ke kořenům, k původu, k samotnému epicentru Bubbleology. Procestoval skrz naskrz 4 města, zkoumal, spolupracoval a nasával informace. Od moudrých starých pouličních prodejců i majitelů „lepších" restaurací se naučil o bubble tea vše, co mohl.

Vyzbrojen cennými informacemi se nakonec vrátil zpátky do Velké Británie, kde se spojil s agenturou Mystery. Jelikož byli „mysteráci" chutí bubble tea nadšení (znali jej z Austrálie) a zároveň milují všechno, co je pestrobarevné, nebylo těžké se na ně spolehnout při budování úplně první laboratoře Bubbleology. Ta byla otevřena v londýnském Sohu v dubnu 2011.

www.bubbleology.cz

Soutěžit můžete ZDE.