V polovině prosince čeká Prahu, Brno a Ostravu baletní událost roku. Ve zmíněných městech totiž vystoupí jeden z nejprestižnějších baletních souborů planety Royal Russian Ballet. Zástupce věhlasné a tolik oceňované ruské baletní školy přijede do České republiky s tradičním představením Romeo a Julie. Vyhrajte dvě vstupenky do Prahy, Ostravy nebo Brna a zažijte nevšední kulturní zážitek!

Příjezd jednoho z nejvytíženějších baletních sobourů planety je vždy velmi očekávanou a navštěvovanou událostí. Tentokrát přijede Royal Russian Ballet tančit baletní inscenaci Romeo a Julie v termínech 13.12 do Prahy, 15.12. do Brna a 17.12. do Ostravy. Soubor představuje výběr těch nejlepších tanečníků kolébky baletu Ruska. Umělečtí šéfové souboru respektují ty nejzákladnější a léty ověřené postupy v přípravě inscenací. Proto lze očekávat precizní a dechberoucí taneční výkony.

Zdroj: Archiv

William Shakespeare napsal milostnou tragédii Romeo a Julie již v roce 1595. Od té doby bylo toto téma zakázané lásky krásného Romea a mladičké Julie nesčetněkrát zpracované jak činohrou, tak baletem. Prokofjevovo hudební pojetí však patří k vrcholům baletní tvorby. Balet o nesmiřitelném boji dvou rodů, který stojí v cestě čisté lásce, jež vrcholí smrtí obou milenců, je výzvou pro každého choreografa a jeho soubor.

Zdroj: Archiv

Představení v Praze se uskuteční v Kongresovém centru 13. prosince, v Brně se mohou těšit 15. prosince v pavilonu B Veletrhů BVV a konečně v ostravské Multifunkční aule Gong se představení uskuteční 14. prosince 2016.

Vstupenky na představení lze zakoupit v síti Ticketportal.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami