Jaké metody hubnutí české ženy opravdu používají a se kterými mají úspěch? Pokud se dnes rozhodněte zhubnout a najít si osvědčenou metodu, půjde vám hlava kolem. Těch diet, způsobů hubnutí a přípravků jsou snad tisíce. Udělali jsme proto takový nezávazný mini průzkum.

Můžete to zkusit také: zeptejte se pár kolegů, známých či příbuzných, kolik žen v jejich okolí úspěšně zhublo, a jak se jim to povedlo. Přesně to jsme totiž udělali my. A světe div se, dostali jsme hodně podobných odpovědí. 

Většině žen totiž v poslední době k úspěšnému hubnutí pomohlo výrazně omezit sacharidy a cukry, nebo absolvovat ketodietu. Některé dokonce zhubly na váhu, kterou měli na střední škole. Ono to nakonec není zas takové překvapení. Ketodieta je ve světě hubnutí a fitness populární už pár let a hlásí se k ní i řada světových celebrit. I sportovci ji využívají jako metodu, jak se dostat do formy. Jak na to ale jdou české ženy?

HubnutíZdroj: Redakce

Hubnutí s plným žaludkem

Jedna z žen v recenzi ke svému hubnutí napsala: „S nadváhou jsem bojovala od porodu. Když se dostavily i zdravotní problémy, konečně jsem se opravdu rozhodla s tím něco dělat. Strávila jsem hodiny studováním diet na internetu a došlo mi, že hubnout cvičením a počítáním kalorií by trvalo snad roky. Jako zaneprázdněná máma jsem proto zvolila proteinovou dietu KetoFit, která slibuje výsledky velmi rychle. A zafungovalo to! Hlavní výhodu ketodiety vidím v tom, že se netrápíte hlady. A existuje ketodieta speciálně pro ženy.“ 

Pro ty z vás, kdo toho o ketodietě moc nevíte si teď dovolíme stručné představení. Ketodieta (ketogenní dieta) se od většiny metod hubnutí hodně odlišuje. Mimo jiné tím, že vůbec neřeší nějaké kalorie a kilojouly. Hubnutí s ketodietou probíhá díky zajímavému procesu v našem těle, který odborníci objevili už dávno. Jmenuje „ketóza“ a původně se využívala k léčbě epilepsie, až později se stala způsobem, jak rychle zhubnout.

Ketóza se spustí, když striktně omezíme veškeré sacharidy – tedy žádné cukry, brambory, pečivo, rýže, ani příliš sladké ovoce. Nedostatek sacharidů náš organismus donutí přepnout na náhradní zdroj energie. Správně…je to tuk! Tělo začne spalovat tukové zásoby, aby získalo potřebnou energii. Vy přitom můžete jíst jídla bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže se netrápíte hladem.

Pěkný zadeček s ketofitZdroj: Redakce

Češky na ketodietě

Jako bychom slyšeli vaše nadšené hlasy: „Tak to je snadné, hned zítra začnu hubnout!“ Ale pozor, k úspěšnému hubnutí s ketodietou potřebujete mnohem víc informací. Takže jak na to?

Máte více možností. Můžete se samozřejmě do ketodiety pustit na vlastní pěst a začít si připravovat jídla bez sacharidů.  Ale bohužel, tahle cesta podle zkušeností českých žen nebývá úspěšná. Je to celkem logické ­– představte si, jak studujete pravidla ketogenní diety, vymýšlíte jídla, sháníte suroviny, vaříte a přitom odoláváte chutím na sladké.

Naprostá většina češek, které úspěšně zhubly absolvovala ketodietu pomocí odborně sestavených proteinových jídel. A není se čemu divit. „Neumím si představit, že bych ketodietu řešila sama. Díky jídlům KetoFit jsem vždy věděla, co budu jíst a jejich příprava trvá chvilku. Mohla jsem si je snadno připravit i v kanceláři,“ vystihuje výhody takovéto diety Míša v jedné z dalších recenzí.

KetofitZdroj: Redakce

Jak vypadá keto jídelníček?

Teď vás asi zajímá, jak takový speciální jídelníček na hubnutí vypadá. Sortiment keto jídel je celkem pestrý a zahrnuje proteinové polévky, omelety, kaše, koktejly, palačinky, nebo speciální keto pečivo. Dostanete je v podobě směsí, které často stačí jen smíchat se studenou, nebo horkou vodou, případně je stačí rozbalit a sníst.

Pokud ale rádi vaříte, nemusíte se omezovat jen na samotné keto suroviny. Můžete je zkombinovat s čerstvou zeleninou, masem, nebo mléčnými výrobky. Uděláte si třeba hovězí na houbách s proteinovými těstovinami, nebo keto-palačinky s tvarohem.

Ženám se na ketodietě hodně libí i to, že mohou mlsat. Samozřejmě ne mléčnou čokoládu ze supermarketu! Proteinová dieta ale nabízí několik sladkých dobrot, které neobsahují cukry ani sacharidy. Třeba u KetoFit najdete palačinky a extra džemy bez cukru, proteinovou panna cottu, čokoládové tyčinky, nebo velmi oblíbená smoothies s ovocem.

Zhubne i vaše peněženka?

Nakonec vás možná bude zajímat, jak moc při proteinová dietě zhubne vaše peněženka. Podle slov Angely, která na ketodietě také úspěšně zhubla vás ketodieta rozhodně nezruinuje: „Zakoupila jsem balíček proteinové diety KetoFit na 4 týdny a začala s konzumací jídel. A musím odstupem říci, že tyto výdaje se ukázaly být naprosto oprávněné. Celkově dieta byla velice jednoduchá, rychlá příprava jídel se mi obzvlášť líbila, a dokonce jsem na měsíčních výdajích za jídlo ušetřila.“

Angela má pravdu. Pokud si projdete nabídku balíčků pro ketodietu, zjistíte, že vás to opravdu nebude stát víc, než normální jídlo. Během hubnutí navíc ušetříte za nežádoucí sladké dobroty, které si jindy dopřejete.

Tak co myslíte, budete i vy jedna z tisíců českých žen, které zhubly díky ketodietě?