Toužíte po krásné a svěží pleti, kterou nebude trápit akné, zbytečné vrásky ani dehydratace?

To první a zásadní, co byste pro její krásu měla udělat, je její pečlivé čištění ráno i večer. Jaké přípravky jsou k tomu nejvhodnější a kterým se naopak vyhýbat a proč?

Základem v péči o pleť je každodenní čištění, ideálně dvakrát denně, ráno a večer. A to dokonce i tehdy, pokud se vůbec nelíčíte. Proč? Protože přes den se na pleti usazuje celá řada nečistot buď volně poletujících vzduchem, anebo těch, které s každým dotykem na svůj obličej nevědomky přenášíte.

Během noci se pak na pleti pro změnu uhnízďují bakterie schované na polštáři. Abyste včas zabránila rozšířeným pórům, tvorbě akné i dalším vadám na kráse a zároveň svou pleť dokonale osvěžila a rozzářila, vyplatí se vám proto sáhnout po kvalitním odličovacím prostředku.

Vyzkoušet můžete různé čistící gely, čistíčí mléka, tonika nebo poslední dobou velmi populární micelární vody. Jak při čištění pleti s oblíbenou „micelárkou“ postupovat? „Micelární vodu jednoduše naneste na vatový tamponek. Při procesu odličování ovšem buďte důkladná. Pleť ošetřujte tamponkem tak dlouho, dokud nebude úplně bez jakékoli známky nečistot. A pokud vás večer už nic důležitého nečeká, odličte se nejlépe hned po příchodu domů. Pleť začne lépe dýchat a zregeneruje se rychleji,“ doporučuje Markéta Majerová, korektivní dermatoložka z MEDICOM Clinic.

Chcete-li dát raději přednost jinému přípravku pro odličování, nic vám v tom samozřejmě nebrání. Zásadní je hlavně důslednost v čištění pleti dvakrát denně, ale jinak může každému vyhovovat jiný způsob odličování a jiný přípravek. Jedinému, čemu byste se měla stoprocentně vyvarovat, je odličování klasickým mýdlem a tekoucí vodou. „Voda z kohoutku obsahuje chlór, který především citlivou pleť značně vysušuje. Pleti pak nesvědčí ani příliš studená nebo hokrá voda,“ tvrdí dermatoložka Markéta Majerová. Podle ní by mohla být pleť kvůli takovému zacházení nezdravě napnutá, vysušená a po opakovaném použití mýdla na obličej i dost podrážděná.