Období firemních večírků je v plném proudu, stejně jako se neúprosně blíží poslední noc v letošním roce, kdy se jen těžko některá z nás dostane do postele před půlnocí, spíše až nad ránem… 

Jak vrátit svou pleť zpátky do života a vypadat i druhý den k světu? Vsaďte na 5 osvědčených tipů.

1. Do postele jedině odlíčená

Je to pořád stejná písnička, na kterou však mnohé z nás dál a dál po pár skleničkách vína zapomínají… Marná sláva, než zaplujete do postele, obličej, krk i dekolt nesmíte zapomenout důkladně odlíčit. V opačném případě pleť nedostane prostor k regeneraci, což se na ní následně projeví formou akné a zanesenými póry, tzv. komedomy. Pro SOS případy, kdy nemáte na důkladné odlíčení čas ani pomyšlení, můžete použít alespoň navlhčené odličovací ubrousky. Pleť sice neodlíčí tak dokonale, ale pořád uděláte líp, než když půjdete spát s make-upem.

2. Čistá voda nad zlato

Chcete-li, abyste se druhý den po večírku cítila lépe vy i vaše pleť, zkuste ještě před spaním vypít alespoň 3 decilitry neperlivé čisté vody, případně si ji ještě vylepšete o pár kapek citronu. Jestliže tušíte, že už do sebe v noci žádnou vodu nedostanete, zkuste si takovou sklenici dopřát alespoň hned druhý den ráno po probuzení. Alkohol pleť dehydratuje, a tak bude druhý den po večírku zašedlá a mdlá. Kvůli nevyspání se vám pak pod očima nejspíš vytvoří i viditelné tmavé kruhy. Pokud ale v průběhu večírku vypijete ke každé skleničce vína i stejně velkou sklenici vody, druhý den budete vypadat i cítit se mnohem lépe.

3. Hydratační maska, peeling či krém

Den po večírku je také vhodné dopřát pleti hydratační pleťovou masku nebo jemný peeling, který tvář projasní, a tak už nebude vypadat tolik unaveně. Ještě před aplikací masky nebo peelingu svou pleť ovšem znovu důkladně vyčistěte, aby mohly cenné složky z peelingu či masky snadněji proniknout hluboko do pleti. Pokud zrovna po ruce hydratační masku ani peeling nemáte, stačí na vyčištěnou pleť aplikovat kvalitní hydratační krém nebo hydratační sérum.

4. Zmizíky pro unavené oči

Po probdělé noci se vám pod očima pravděpodobně vytvoří také viditelné tmavé kruhy. Večer před ulehnutím do postele a stejně tak i druhý den ráno proto jemnou a citlivou oblast očního okolí ošetřete očním krémem, který pomůže tmavým kruhům pod očima předejít a zároveň zabránit otokům. Skvělou službu vám prokážou oční krémy s obsahem kofeinu, výtažkem ze zeleného čaje, s peptidy, vitaminy E a C, avokádovým olejem či olejem z pupalky, anebo už se zmíněnou kyselinou hyaluronovou. Po aplikaci očního krému můžete ráno kruhy zamaskovat ještě tekutým korektorem a rozjasňovačem.

5. Termální voda do kabelky

Pleti můžete dopřát hydrataci i kdykoli během dne, samozřejmě nejen po večírku. Jak? Díky termání vodě ve spreji. Prodává se v různých velikostech a ten nejmenší flakon o 100 mililitrech se vám snadno vejde i do kabelky. S osvěžováním pleti proto můžete začít klidně už v průběhu party, termální voda se bez problémů snese i s make-upem. Po probdělé noci však její efekt oceníte více než dvojnásobně. Kvůli alkoholu a případně i kouření cigaret totiž na vysušené pleti přibude jemných linek, případně se prohloubí některé vrásky. Právě termální vodou ale pleť účinně zhydratujete, zregenerujete a celkově ji ozdravíte.